A legtehetségesebbek között

2018. október 9., kedd 8:20 | 4 hónapja 9 napja -1 órája 5 perce
A 16 éves Lukács Péter és a 17 éves Holdosi Bence is bekerült a Magyar Kézilabda-szövetség Elit programjába, azaz a 15 legtehetségesebb férfi kézilabdázó közé.
A legtehetségesebbek között

A felnőtt csapatban egyaránt bemutatkozott két tehetségünk ösztöndíj mellett speciális képzést kap a szövetség szakmai vezetőinek irányításával.

„A szövetség 2017 vége óta dolgozik egy tehetséggondozó program elindításán, hiszen fontos, hogy megtaláljuk a tehetségeket, annak érdekében, hogy a sportolók ne csak korosztályos válogatottként teljesítsenek jól, hanem korosztályváltáskor és a felnőtt korba lépéskor is. Ezt szeretnénk megkönnyíteni, tudományos alapon, sportszakmai és élettani adottságok figyelembe vételével” – nyilatkozta Juhász István, az MKSZ kiemelt utánpótlás programvezetője.

„Szakáganként 15 játékost emeltünk ki, további öt-öt sportolót figyelünk folyamatosan, ha 70-80 százalékuk felnőtt válogatott lesz, az jó arány lenne. A klubok partnerek, kellő játékidőt is biztosítanak a játékosoknak, e nélkül nem is működhet a program, de a túlversenyeztetést is el kell kerülnünk” - emelte ki Gyurka János férfi utánpótlás-szakágvezető, aki Lukáccsal és Holdosival is foglalkozik majd.

Fiatal tehetségeink a Sport TV-ben nyilatkoztak a programról, a jelenről és a jövőről: