A továbbjutás a tét

2018. január 18., csütörtök 10:12 | 1 éve 30 napja 21 órája 49 perce
Pénteken a Dabast fogadja a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a Ligakupa 3. fordulójában, és ha győz, akkor továbbjut a negyeddöntőbe.
A továbbjutás a tét

Horváth Attila érkezése óta még veretlen a Ferencváros, a bajnokságban két győzelem a mérleg decemberben, a Ligakupában pedig előbb 30-26-ra nyertünk a tartalékos Dabas vendégeként, majd több ifistával kiállva, meglepetésre csak 33-33-as döntetlent játszottunk a másodosztályú Szigetszentmiklóssal az Elek Gyula Arénában.

Pénteken ugyancsak hazai pályán javíthatunk, a még mindig nem teljes csapattal érkező, az NB I-ben a nyolcadik helyen álló Dabas ellen. Nálunk sérülés miatt biztosan nem játszik Nagy Máté és Bakos György, továbbá kérdéses Benis Bence játéka is, visszatér viszont a szlovák válogatottból Marián Zernovic, mellette pedig Nagy Levente lesz még a keretben a kapusok közül. Bár ezúttal nem ifisták védik majd a kapunkat, de több fiatal játékost is felhív Horváth Attila vezetőedző a felnőtt csapatba a mérkőzésre.

Csapatkapitányunk, Pál Gergely szerint az alapozás kellős közepén elég fáradtak, és ez látszik is a teljesítményükön. „Úgy fogjuk fel a Ligakupát, mintha egy edzőmérkőzés lenne, így ezek a találkozók megmutatják a hibáinkat, amiket aztán ki lehet javítani. A Dabasnak sok hiányzója lesz, így komoly következtetést nem lehet levonni majd a mérkőzésből. Úgy kell játszanunk, hogy a vezetőedzőnk elégedett legyen velünk, és mi is elégedettek legyünk a saját teljesítményünkkel.”

A csoport állása 2 forduló után:
1. Ferencváros 3 pont
2. Dabas 2 pont
3. Szigetszentmiklós 1 pont

A Dabas elleni mérkőzésre a belépés ingyenes!