Ancsin: Izgatottan várom a Fradi-időszakot

2018. június 27., szerda 15:20 | 7 hónapja 19 napja 18 órája 35 perce
Megérkezett a Népligetbe Ancsin Gábor, aki a rendszeres játéklehetőség és a szimpatikus Fradi-projekt miatt választotta a Ferencvárost - VIDEÓ!
Ancsin: Izgatottan várom a Fradi-időszakot

A 27 éves jobbátlövőt egy évre kölcsönvette a Telekom Veszprémtől a zöld-fehér csapat. „Két fontos befolyásoló tényező volt: az egyik, hogy több játéklehetőséget kaphatok, a másik pedig az a hosszú távú építkezés, amit a Fradi elindított – válaszolta Ancsin Gábor arra a kérdésre, hogy miért választotta a Ferencvárost. – Úgy gondolom, képesek lehetünk arra, hogy elcsípjünk egy európai kupaindulást jelentő helyezést, de tisztában vagyunk vele, hogy ez rendkívül komoly feladat, amiért keményen meg kell dolgoznunk. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és mindent meg fogok tenni azért, hogy elérjük a kitűzött célunkat.”

A válogatottságról Ancsin elmondta, hogy mindig is hatalmas megtiszteltetés volt neki, ha felhúzhatta a magyar mezt, és továbbra is küzdeni fog azért, hogy meghívót kapjon a nemzeti csapatba. „Remélem, hogy ha a Ferencvárosban rendszeresen játéklehetőséget kapok, azzal a válogatott egyik meghatározó játékosa is lehetek, és segíthetek a magyar kézilabdának. Nagyon izgatottan várom az előttem álló időszakot” – nyilatkozta Ancsin Gábor.

Ancsin Gábor a Ferencvárosban kezdheti újra pályafutását
Ancsin Gábor a Ferencvárosban kezdheti újra pályafutását

„Egy hosszú és nehéz tárgyalássorozat végére került pont Ancsin Gábor szerződtetésével – kezdte Király Sándor, az FTC szakosztályvezetője. - Ezúton is köszönjük a veszprémi vezetőknek, hogy egy évre kölcsönadták nekünk az egyik legjobb magyar jobbátlövőt. Úgy gondolom, hogy ezzel az együttműködéssel Ancsin Gábor, a Ferencváros és a magyar kézilabdázás is nagyon jól járhat. Bízom benne, hogy Gábor pályafutása itt fog kiteljesedni, úgy érzem, hogy vele lett teljes a keretünk. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy egyre több játékos hisz a Ferencváros magyar kézilabdázókra épülő küldetésében. Szeretnénk megmutatni az egész kézilabda társadalomnak, hogy a magyar játékosok mennyire tehetségesek, és mivel sikerre éhesek, így nemcsak az idegenlégiósokra, hanem rájuk is lehet sikeres csapatot építeni.”

Ancsin Gábor érkezésével teljessé vált a Ferencváros kerete a következő szezonra. A nyári átigazolási időszakban rajta kívül érkezett még az ugyancsak veszprémi Schuch Timuzsin és Szakály Benedek, továbbá a Balatonfüredtől Debreczeni Dávid, a Gyöngyöstől Kovacsics Péter, a legutóbbi szezonban a macedón bajnokság legjobb balátlövőjének választott, grúz válogatott Teimuraz Orjonikidze, a több mint 100-szoros montenegrói válogatott kapus, Rade Mijatovic a BL-szereplő Meskov Breszttől, valamint a magyar ifi válogatott Merkovszki Pál, Holdosi Bence és Musztács Dániel.

Távozott a tavalyi csapatból Bakos György, Benis Bence, Benmiloud Yassine, Kocsi András, Marczinkó Máté, Nagy Levente és Pál Gergely, kölcsönbe kerül Grebenár Gábor, Nagy Máté és Rédai Krisztián. A klub köszön mindent korábbi játékosainak, és sok sikert kíván nekik!

A Ferencváros július 9-én kezdi meg a közös alapozást, egy hétig a Népligetben, majd egy hétig Balatonbogláron edzőtáborozik a csapat. A bajnokság szeptember 2-án kezdődik.

Ancsin Gábor első napja a Népligetben: