Az esélyesebb Balatonfüred győzött

2018. október 2., kedd 18:58 | 4 hónapja 15 napja 12 órája 54 perce
Az esélyesebb Balatonfüred nyerte a vendég Ferencváros ellen a tartalékos csapatok csatáját a férfi kézilabda Ligakupa D csoportjának első fordulójában.
Az esélyesebb Balatonfüred győzött

Irányító nélkül utaztunk le Balatonfüredre, miután mind a négy, ezen a poszton bevethető játékosunk sérült. Ráadásul öt tizenéves magyar játékos is helyet kapott a keretben, és mivel a Ligakupában nem játszhatnak légiósok, így két kapusunk, Mijatovic és Zernovic helyén is két ifista került a csapatba. Ahogy azt Horváth Attila a mérkőzés előtt elmondta, főleg azoknak szeretne lehetőséget adni, akik eddig kevesebbet játszottak, ennek megfelelően a kispadon kezdett Ancsin Gabi, Pálos Gabó és Bujdosó Bendi is, helyettük Oláh Tomi, Holdosi Bence és Szakály Beni lépett pályára.

Az ugyancsak néhány kulcsjátékosuk nélkül felálló fürediek kezdték jobban a meccset, két góllal elhúztak, ám 6-4 után zsinórban négy gólt dobva sikerült 8-6-ra fordítanunk. Merkovszki negyed óra alatt öt szép védést is bemutatott, köszönhetően többek között a jól működő Schuch, Debreczeni, Pordán védőfalnak, Szakály Beni lőtt három, Oláh Tomi és Kovacsics Petya pedig 2-2 gólt. Ezt azonban egy tízperces gólcsend követte mindkét csapat részéről, ekkor Csoknyai István időt kért, a hazaiak pedig gyorsan egyenlítettek is. (8-8)

A hajrában a mindössze 17 éves Holdosi Bence zsinórban háromból három gólt lőtt a balszélről, a szünetben pedig 12-12-t mutatott az eredményjelző.

A második félidő ugyanúgy kezdődött, mint az első, a fürediek három góllal elmentek (18-15), de a heteseket értékesítő és akcióból is eredményes Szakály Beni vezérletével sikerült egyenlítenünk. (18-18) Az utolsó tíz percre azonban így is kétgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok. (20-18)

Egyre több technikai hibát vétettünk, és bár Merkovszki továbbra is jól védett, de támadásban súlytalanok voltunk, a hazaiak pedig négyre növelték az előnyüket. (23-19) Az utolsó percekben a 17 éves Prainer Viktor is lehetőséget kapott, és bátor játékkal hálálta meg a bizalmat, kiállítást is kiharcolt a fiatal átlövő. A hajrában még volt esélyünk közelebb férkőzni, de döntő pillanatokban hibáztunk, illetve az ellenfél fiatal kapusa, Andó is remekül védett, így két góllal az esélyesebb Balatonfüred nyert.

Következő mérkőzésünket jövő szombaton hazai pályán a Mezőkövesddel játsszuk a bajnokságban, majd az azt követő hétfőn a Balatonfüredet látjuk vendégül a Ligakupában.

Ligakupa, A csoport, 1. forduló:
Balatonfüred-Ferencváros 24-22 (12-12)
gólszerzőink: Szakály 7, Holdosi 4, Kovacsics 4, Debreczeni 2, Oláh 2, Pordán, Ancsin, Bali

Kövess bennünket az Instagramon is: