Az év pillanatai III.

2017. december 21., csütörtök 16:23 | 1 éve 27 napja 3 órája 29 perce
Százszázalékos bajnoki cím, kupabravúrok, feljutás, harc a legjobbakkal – ilyen volt férfi kézilabdacsapatunk 2017-es éve – KÉPEK, VIDEÓK!
Az év pillanatai III.

Az év végéhez közeledve újra felelevenítjük szakosztályaink legemlékezetesebb pillanatait a 2017-es esztendőből. Kedden a Győrt kétszer is legyőző, Magyar Kupát nyerő női kézilabdacsapatunk, míg szerdán Euro Kupa-győztes férfi vízilabdázóink eredményeit vettük górcső alá, ma pedig férfi kézilabdázóinkkal folytatjuk a sort!

Hibátlan bajnoki menetelés és kupabravúr

Férfi kézilabdacsapatunk nagy tervekkel vágott neki a 2017-es évnek. A szezon első felében ugyanis az NB I/B keleti csoportjában egyszer sem talált legyőzőre Adorján Gábor együttese, így magabiztos előnnyel telelt a tabella élén. Tavaszra is maradt azonban bőven teendő. A csapat január közepén rögtön komoly fegyvertényt hajtott végre, jelezve, nem kérdés, hogy már az élvonalbeli tagságra készül: felkészülési mérkőzésen 33-29-re legyőzte az NB I élvonalába tartozó Balatonfüredet.

Az első tavaszi bajnoki előtt azonban még egy komoly erőpróba várt a Fradira: a Magyar Kupában korábbi bravúrjainak köszönhetően még állt a csapat, és az élvonalbeli Váccal kellett megküzdenie a legjobb hat közé jutásért. A fiúk szívvel-lélekkel harcolva, hátrányból egy hatalmas fordítást bemutatva ezt a mérkőzést is megnyerték, és továbbjutottak.

Az első bajnoki február 9-én következett, a Kecskemét ellen, a vége 28-24-es győzelem volt. Ezt pedig további magabiztos győzelmek követték, így február 26-án már harminc veretlenül megvívott tétmeccsnél tartott a Ferencváros. Közben a férfi kézi szakág megtartotta hagyományos évi öregfiúk-találkozóját.

A Magyar Kupa-menetelés március 14-én ért véget: a Fradi bár az első félidőben sokáig vezetett, végül nem bírta tartani a lépést a legjobb három magyar csapat közé tartozó Tatabányával, és nem jutott be az elődöntőbe.

A bajnokságban azonban nem volt megállás: április 3-án az Algyő pontvesztésének köszönhetően matematikailag is bajnoki címet, és feljutást ünnepelhetett az FTC férfi kézilabdacsapata.

Megvan a százszázalékos feljutás

Innen már csak a százszázalékos szezonmérleg volt hátra, a csapat azonban ezt a lécet is magabiztosan ugrotta át, és május 24-én, Balassagyarmaton hibátlan idényt ünnepelhetett.

A nyár a csapatépítéssel, és az élvonalbeli kihívásokra való felkészüléssel telt. Összesen hét új igazolás csatlakozott a kerethez, akik júliusban sajtótájékoztatón mutatkoztak be a nyilvánosság előtt.

A felkészülések során az FTC ismét begyűjtött néhány nagy skalpot: sikerült legyőzni az Egert, a Vácot, a Ceglédet és a Csurgót is. Közben pedig némi kikapcsolódásra is jutott idő: a fiúk beavatási ceremóniát tartottak az újoncoknak, később pedig együtt ellátogattak egy speciális lovas tréningre.Az élvonal más kávéház

Az NB I-be visszatérő Ferencváros szeptember 8-án kezdte a bajnokságot, a Cegléd otthonában, ahol komoly, 34-24-es vereséget szenvedett. Azonban mindössze a második fordulóig kellett várni az első élvonalbeli győzelemre, a Vác ugyanis fejet hajtott az Elek Gyula Arénában.

Ezután viszont, bár játszottunk szoros meccseket, zsinórban kilenc vereség következett, és hiába az Orosháza ellen időntúli hétméteressel kiharcolt döntetlen, ezután a Balatonfüred és a Gyöngyös is jobbnak bizonyult a Fradinál. A csapat ekkor ponthátránnyal tanyázott a tabella utolsó helyén, a vezetőség pedig december 11-én menesztette Adorján Gábor vezetőedzőt.

Edzőváltás után sikerek

Adorján helyére az a Horváth Attila érkezett, aki EHF-kupaindulást érő helyre vezette a Budakalászt az előző szezonban. Az új tréner rögtön bemutatását követően megtartotta első edzését, és beszámolt terveiről.

Úgy tűnik, a fiúknak jót tett a váltás, ugyanis bravúros győzelmet arattak a Cegléd ellen, majd félidei háromgólos hátrány után fordítva a Vác otthonában is győzni tudtak az év utolsó mérkőzésén, ezzel pedig elmozdultak a kiesőzónából. Nincs más hátra, mint bízni a hasonló folytatásban 2018-ban is!