Az utolsó forduló dönt

2018. április 28., szombat 17:09 | 7 hónapja 13 napja -1 órája 4 perce
Nem borította a papírformát a Ferencváros férfi kézilabdacsapata, amely 39-36-ra kikapott a Népligetben a negyedik Balatonfüredtől. A Vác meglepetésre győzni tudott Csurgón, így az utolsó fordulóra marad a döntés a bennmaradást illetően.
Az utolsó forduló dönt

Andjelic góljával gyorsan vezetést szereztünk, ám a vendégek egy 5-0-s rohammal 5-1-re elhúztak, Horváth Attilának a nyolcadik percben ki is kellett kérnie az első idejét.

Valamelyest sikerült megtörnünk a fürediek lendületét, feljöttünk 7-4-re, majd az első negyedóra végére kialakult az addigi legnagyobb különbség, 11-5-re vezetett a vendégcsapat. Nálunk elől szinte csak Andjelic vállalkozott, az öt gólunkból négyet ő lőtt.

Rengeteg gólt kaptunk, kapusteljesítményünk nem volt, ami kapura ment, abból szinte minden gól lett, az elején Nagy Levente, majd Marián Zernovic sem tudott hozzátenni a játékhoz, igaz, a védelem sem ütközte le előttük a vendégek jó lövőit, hiába hívta fel erre a figyelmet Horváth Attila a mérkőzés előtt. Támadásban kihagytunk két hétméterest is, így alakulhatott ki a szünetre a 14-20-as eredmény.

A második félidő elején sem változott a játék képe, védekezést váltottunk, ezzel valamelyest feljavultunk, de a Balatonfüred sokáig nagyon rutinosan tartotta a két csapat között a hatgólos különbséget, nem engedte Csoknyai István együttese, hogy szorosabb legyen az eredmény, és esetleg vérszemet kapjunk.

Két irányítónk, Bakos Gyuri és Bozo Andjelic együtt volt fent, ez egész jól működött támadásban, valamint Benmiloud Yassine és Marczinkó Máté is elkezdte termelni a gólokat. Bő tíz perccel a vége előtt sikerült feljönnünk négy gólra (29-33), majd három perc volt hátra, amikor három gól volt a két csapat között (34-37). Ennél jobban azonban nem tudtuk megközelíteni a Balatonfüredet, amely megérdemelten győzött.

Meglepetésre a Vác 26-25-re nyerni tudott az ötödik helyre hajtó Csurgó otthonában, így az utolsó fordulóra marad a döntés a bennmaradást illetően. Az FTC 15, a Vác 14 ponttal áll, a Ferencváros Gyöngyösre látogat, a Vác pedig a már kiesett Orosházát fogadja.

Csoknyai István, a Balatonfüred vezetőedzője: „Tetemes előnyt szereztünk az elején, de még nem dőlt el akkor meccs, a végén is nagyot küzdött a Ferencváros, hogy pontot szerezzen. Támadásban mindkét csapat kiválót nyújtott, a védekezés és a kapusteljesítmény azonban mindkét oldalon elmaradt. Dicséret érdemli a csapatomat, mindent megtettünk, hogy tisztességesen lejátsszuk a meccset.”

Horváth Attila nyilatkozata:

Férfi kézilabda NB I, 25. forduló:
Ferencváros-Balatonfüred 36-39 (14-20)
Elek Gyula Aréna, 300 néző
Gólszerzőink: Andjelic 11, Marczinkó 7, Benmiloud 5, Bakos 4, Pálos 3, Cseh 2, Pordán, Bujdosó, Bali, Khaled