Bravúrgyőzelem férfi kéziseinktől

2018. február 9., péntek 18:09 | 1 éve 10 napja 17 órája 49 perce
A védelmet remekül irányító Benmiloud Yassine és a 10 gólig jutó Bujdosó Bendegúz vezérletével magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a jóval esélyesebb Eger ellen az NB I 17. fordulójában.
Bravúrgyőzelem férfi kéziseinktől

A Ferencváros a kiesést jelentő 13. helyről, az egriek pedig a hatodik pozícióból várták a találkozót, így a vendégek számítottak az esélyesnek. A mieinknél hiányzott Pál Gergely csapatkapitány, valamint két sérült szélsőnk, Benis Bence és Nagy Máté.

Kemény védekezéssel kezdtük a mérkőzést, négy perc sem telt el, és már kettő kétperces kiállítást kaptunk, ennek ellenére a nyolcadik percre 4-1-re elhúztunk, a vendégek időt is kértek.

A játék képe ezután sem változott, keményen védekeztünk, Marián Zernovic több bravúrt is bemutatott a kapuban, hiába állítottak ki ismét tőlünk valakit, emberhátrányban is tudtunk gólt lőni, a 13. percben 7-3-ra vezettünk.

Az egriek felébredtek, felvették a meccs ritmusát, és a korábbi veszprémi irányító, Inal Aflitulin és a 40 éves szlovák szélső, Radoslav Antl góljainak is köszönhetően a 21. percre 9-8-ra feljöttek, Horváth Attila pedig ki is kérte az első idejét. A vendégek lendülete tovább tartott, és 11-11-re kiegyenlítettek, ám a félidő hajráját sokkal jobban bírtuk – Bujdosó Bendegúz két értékesített hetesével 13-11-re vezettünk a szünetben.

A második félidőben gyorsan kaptunk egy gólt, ám ezután – főleg lerohanásokból - zsinórban négyet rámoltunk be az egri kapuba, ebből hármat Bujdosó, aki ekkor már hat gólnál járt. A második félidő negyedik percére elmentünk 17-12-re, ami egy azonnali vendég időkérést eredményezett. Ezúttal nem sült el jól az egriek időkérése, hat góllal elhúztunk. (19-13)

A Zernovic helyére beállt Nagy Levente is bemutatott olyan védéseket, amelyek a Budakalász ellen a múlt héten hiányoztak, de a védekezésünk is sokkal pontosabb és keményebb volt most - Benmiloud Yassine fantasztikusan irányította a védelmet. Nagy Levente egy egészpályás, üreskapus gólt is dobott tíz perccel a vége előtt, majd a helyére beállt Zernovic azonnal lemásolta kapustársa találatát. (26-20)

A hajrában sem engedtük közelebb az Egert, és végül nagyon magabiztos győzelmet arattunk, ezzel feljöttünk a 11. pozícióba (tabella itt). Horváth Attila irányításával negyedik bajnokinkon harmadik győzelmünket arattuk.

Következő NB I-es mérkőzésünket jövő szombaton Dabason játsszuk 18 órakor.

Férfi kézilabda NB I, 17. forduló:
Ferencváros - SB Eger-Eszterházy 30-25 (13-11)
Elek Gyula Aréna, 400 néző
gólszerzők: Bujdosó 10, Pálos 4, Pordán 3, Marczinkó 3, Bali 2, Andjelic 2, Kocsi, Oláh, Nagy L., Benmiloud, Zernovic, Rédai, ill. Aflitulin 5, Radojevic 4, Szabó 3, Antl 3, Füzi 3, Szepesi 2, Petro 2, Vaskó, Bajorhegyi, Takács

A karriercsúcsot döntő Bujdosó Bendegúz értékelése: