Bravúros továbbjutás a kupában!

2018. december 11., kedd 18:46 | 1 hónapja 6 napja 9 órája 24 perce
A sérült Ancsin Gábor távollétében is nagyot küzdve, igazi kupacsatát vívott a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a Komló otthonában, a 24-24-es döntetlennek köszönhetően pedig bejutott a nyolc közé a Magyar Kupában.
Bravúros továbbjutás a kupában!

A bemelegítésnél kiderült, hogy a könyökét fájlaló Ancsin nem tudja vállalni a játékot, így egyik legjobbunk nélkül álltunk ki Komlón, ahol a legutóbbi két bajnokinkat egyaránt elveszítettük. Ráadásul hat nap alatt ez volt a harmadik mérkőzésünk, és egy nagyon hosszú út után érkeztünk meg Komlóra, a hazaiak pedig otthon az idén még csak egy vereséget szenvedtek el, így nem túl jó előjelekkel vágtunk neki a mérkőzésnek.

Ennek ellenére kifejezetten jól tartottuk magunkat az első félidőben, vezettünk is, de elkezdtünk ziccereket hibázni, büntetőt is rontottunk. A komlóiak kapusa kiválóan védett, ezzel együtt két gólnál többel nem tudott elhúzni a hazai csapat. A védekezésünk nekünk is jól működött, mutatja ezt az első félidőben kapott 11 gól, viszont támadásban Ancsin távollétében nem voltunk olyan átütőek, így 11-10-es komlói vezetéssel zárult az első játékrész.

A második félidőben eggyel nagyobb fokozatra kapcsolt a Komló, és három góllal is elhúzott. Azonban nem adtuk fel, és szépen szisztematikusan ledolgoztuk a hátrányt. Az Ancsin helyett a csapatba kerülő Oláh Tomi nagyon bátran, és gólerősen játszott, nyolc perccel a vége előtt pedig a 16 éves Lukács Pepe góljával a vezetést is átvettük. (20-21)

A hazai csapat időt kért, hogy megtörje a lendületünket, ez sikerült is, az időkérés után fordítottak a komlóiak, ám Szakály Beni hatodik góljával öt perccel a vége előtt egyenlővel mentünk bele a hajrába. (22-22)

Az utolsó percben egy góllal a Komló vezetett, amikor Horváth Attila időt kért, és Bozo Andjelic révén, 15 másodperccel a vége előtt sikerült is egyenlítenünk. A Komló támadott a győzelemért, de kivédekeztük, így a döntetlennel, idegenben játszó csapatként továbbjutottunk a legjobb nyolc közé.

Horváth Attila: „Nagy küzdés volt a pályán, rég játszottunk ilyen rossz meccset. Védekezésben és támadásban is sok technikai hiba és fegyelmezetlenség volt, csodálom, hogy nem lett több közte. A második félidőben ebben javultunk kicsit. Hat nap alatt a harmadik mérkőzésünk volt, négy nap múlva pedig megyünk Balatonfüredre, arra a meccsre is csak két napot tudunk készülni, de reméljük, elég lesz, és szépen tudjuk zárni az évet.”

Oláh Tamás: „Csapatként küzdöttünk, még akkor is, ha sokat hibáztunk. A Szívünk vitt előre, csapatként próbáltuk kijavítani a másik hibáját. Egész félévben rengeteget dolgoztunk azért, hogy ha rosszul játszunk, akkor is hozni tudjuk az eredményt. Ancsin Gabi hiányát bármelyik csapat megérezné, örülök, hogy hozzá tudtam tenni a meccshez a távollétében.”

Férfi kézilabda Magyar Kupa, 4. forduló:
Komló-Ferencváros 24-24 (11-10)
gólszerzők: Andjelic 6, Oláh 6, Szakály 5, Bujdosó 3, Pordán 2, Pálos, Lukács

Idei utolsó mérkőzésünket szombaton Balatonfüreden játsszuk, amely két ponttal megelőzve bennünket az ötödik helyen áll a tabellán.