Bravúrra készülünk a szezonzárón is

2018. december 13., csütörtök 11:05 | 1 hónapja 4 napja 17 órája 35 perce
Az egyik legfontosabb mérkőzésével zárja az őszi szezont a Ferencváros férfi kézilabdacsapata, amely szombaton Balatonfüredre látogat.
Bravúrra készülünk a szezonzárón is

Az elmúlt egy hétben három mérkőzést játszott Horváth Attila együttese, a csütörtöki, veszprémi vereséget követően vasárnap hazai pályán legyőztük a bajnokságban a Budakalászt, majd kedden Komlón bravúrral kivívtuk a továbbjutást a Magyar Kupában.

A szombati ellenfél, a Balatonfüred kísértetiesen hasonló szezont futott eddig, mint mi, nyolc győzelemmel és négy vereséggel, 16 ponttal az ötödik a tabellán, míg a Ferencváros hét győzelemmel és öt vereséggel, 14 ponttal a hatodik – így ha sikerülne nyernünk Balatonfüreden, akkor megelőznénk Csoknyai István csapatát. A lőtt és kapott gólokat tekintve is nagyon egy szinten van a két gárda, a füredieknek 320-304, tehát +16, a mieinknek 317-300, tehát +17 a gólkülönbségük.

Ugyanakkor a mérkőzésnek egyértelműen a Balatonfüred az esélyese, hiszen hazai pályán eddig csak a bajnoki címvédő Szegedtől kapott ki ebben a szezonban, és a játékoskerete is jóval erősebb és a kispadja is hosszabb a miénknél. Ezzel együtt nem feltartott kézzel utazunk a Balaton-partra szombaton, hiszen, ha jó napot fogunk ki, képesek lehetünk a bravúrra.

Az idén már két tétmérkőzést játszott egymással a két csapat, a Ligakupában 24-22-re kikaptunk Balatonfüreden, majd hazai pályán 21-17-re nyertünk, de egyik együttes sem a legjobb felállásban lépett pályára, tehát sok következtetést nem lehet levonni egyik találkozóból sem.

Férfi kézilabda NB I, 13. forduló:
Balatonfüred-Ferencváros
Szabadidőközpont, Balatonfüred, szombat, 18.00

Debreczeni Dávid várakozásai: