Bravúrral akár győzhetünk is

2017. november 8., szerda 13:58 | 1 éve 4 napja 15 órája 20 perce
A háromhetes őszi szünet után lassan jönnek a nyerhető mérkőzések férfi kézilabdacsapatunk számára. Kisebb bravúrral már vasárnap a Csurgó ellen is győzhetünk.
Bravúrral akár győzhetünk is

A Csurgó tavaly az ötödik helyen zárta a bajnokságot, ám most, nyolc forduló után csupán a tizedik helyen áll két győzelemmel és hat vereséggel. Kísértetiesen hasonló az eddigi szereplése a Ferencvároséhoz, amely egy győzelmet és hét vereséget számlál. A gyengébb szereplésre ugyanaz lehet az ok mindkét együttesnél: a csurgóiaknál is a fél csapat kicserélődött a nyáron, így idő kell nekik is ahhoz, hogy összeszokjanak.

A nyerhető mérkőzései közül a Csurgó kikapott a Komlótól és a Dabastól is, ám a legutóbbi fordulóban, múlt szombaton egy rendkívül szoros csatát vívott a tavalyi bronzérmes Tatabányával. Szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat, felváltva vezettek, végül az utolsó három percben tudott elmenni a vendég Tatabánya, és győzni 26-23-ra.

A vendégek erős játékoskeretét mutatja, hogy az őszi szünetben Jerebe Iulian, Tóth Attila, Szeitl Erik és Hanusz Egon is meghívót kapott a felnőtt B válogatottba, nálunk Rédai Krisztiánt és Mikita Bencét hívták meg, utóbbi egy nappal azelőtt sérült meg, hogy csatlakozhatott volna a nemzeti együtteshez. Fiatal irányítónk súlyos térdsérülést szenvedett a Tatabánya elleni bajnokin, hónapokra kidőlt, az irányítói posztot így Grebenár Gábornak és Pál Gergelynek kell megoldania.

A csurgói keretben a napokban két változás is történt, Rodolfo Oliveira a Gyöngyöshöz igazolt, helyére pedig érkezett a 12-szeres szerb válogatott Ljubomir Josics.

Ami bennünket illet, novemberben és decemberben játszunk azokkal a közvetlen riválisokkal, amelyek ellen el kell kezdenünk a pontgyűjtést, hogy kiharcoljuk a bennmaradást – ebben az időszakban lépünk pályára a 9. Cegléd, a 10. Csurgó, a 11. Gyöngyös, a 12. Orosháza és a 14., sereghajtó Vác ellen is.

Szurkolóink segítségére így még nagyobb szükségünk lesz a következő hetekben, ráadásul értékes nyereményjátékkal várjuk drukkereinket az Elek Gyula Arénába, erről bővebben itt írtunk.

Férfi kézilabda NB I, 9. forduló:
Ferencváros-Csurgó
Elek Gyula Aréna, vasárnap, 17.00
Jegyár: ülő 1.500, álló 1.000 forint

A mérkőzés napján 15.30-kor nyit a pénztár a népligeti csarnokban, online pedig ide kattintva vásárolhatóak belépők.