Bronzmeccset játszunk

2017. augusztus 11., péntek 18:41 | 11 hónapja 5 napja
Kikapott a Ferencváros férfi kézilabdacsapata 27-24-re a Ceglédtől az elődöntőben a hazai rendezésű Konkoly Károly Tornán, így szombaton a bronzéremért játszhat a Csoknyai István vezette Balatonfüreddel.
Bronzmeccset játszunk

A mérkőzés előtt Som Ferenc, az 1956-os bajnok- és az 1963-as Magyar Kupa-győztes Ferencváros legendás játékosa végezte el a kezdődobást. Ennek a csapatnak a kapitánya volt Konkoly Károly, a torna névadója.

A Cegléd elleni elődöntőre mintegy 200 szurkoló látogatott ki, közéjük dobtak ki játékosaink 10 pólót, amelyen a másodosztályt hibátlan teljesítménnyel megnyert férfi csapat névsora.

Az első félidőben nagyon sok hiba volt támadásban mindkét oldalon. Az első negyedórában a Grebenár Gábor, a második 15 percben a Bakos György irányította sor játszott. Nálunk főleg a jobb oldal élt, a jobbszélső Bujdosó Bendegúz és a jobbátlövő Oláh Tamás is három-három gólt szerzett, ezzel együtt kétgólos ceglédi vezetéssel vonultak öltözőbe a játékosok. (13-15)

Som Ferenc végezte el a kezdődobást
Som Ferenc végezte el a kezdődobást

A második játékrészre a Mikita Bence vezette sor jött ki, de csapatunk nem tudott közelebb férkőzni a Ceglédhez, sőt, a vendégek négy góllal is elhúztak. Pedig a szünetben beállt Marian Zernovic abban a mintegy negyedórában jól védett, amíg szerepet kapott, de elől nem jöttek a gólok, csak a szintén a második játékrészre érkezett Nagy Máté lőtte be jó százalékkal a helyzeteit (négy szélsőnk ismét egy-egy félidőt játszott, ahogy mindegyik felkészülési meccsen).

A hajrában is sokat hibáztunk támadásban, így a Cegléd megérdemelten győzött 27-24-re.

"A meccs nagy részében görcsösen, rossz felfogásban kézilabdáztunk - kezdte az értékelést Adorján Gábor vezetőedzőnk. - Mindenki azt várta, hogy legyőzzük a Ceglédet, de mintha teherként hatott volna a játékosokra, hogy hazai rendezésű tornán játszottunk. Ami ennél is zavaróbb, hogy védekezésben nem voltunk elég harcosak. Kevés védett labdánk volt, ez eredményezte azt, hogy kikaptunk a felszabadultabban játszó Ceglédtől. Nagyon sok tennivalónk van még a következő négy hétben."


A másik ágon két EHF-kupainduló csapott össze, az előző bajnokság negyedik helyezettje, a Budakalász gyorsan kiépített egy jelentősebb előnyt, és azt szinte végig tudta tartani a tavalyi hetedik Balatonfüred ellen. A Csoknyai István vezetőedző és Fazekas Nándor kapus által vezetett fürediek a hajrára ugyan feljöttek három gólra, de a végét jobban bírta a Budakalász, amely 26-22-re győzött.

Konkoly Károly Torna, elődöntő:
Elek Gyula Aréna, 200 néző
Ferencváros-Cegléd 24-27 (13-15)
gólszerzőink:
Nagy M. 6, Bujdosó 3, Oláh 3, Pordán 3, Grebenár 2, Pál 2, Bakos, Bali, Marczinkó, Mikita, Pálos

Budakalász-Balatonfüred 26-22

A szombati program:
3. helyért, 15:00
Ferencváros-Balatonfüred

döntő, 17:00
Budakalász-Cegléd