Csak megszorítani tudtuk a bronzérmest

2017. október 22., vasárnap 16:51 | 1 éve 21 napja 12 órája 27 perce
A 40. percig tartotta magát férfi kézilabdacsapatunknak a jóval rutinosabb Tatabánya ellen, amely magabiztos, 29-18-as győzelmet aratott a Népligetben. Mikita Bence súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett.
Csak megszorítani tudtuk a bronzérmest

A veszprémi és a szegedi kirándulás után a tavalyi bronzérmes Tatabánya látogatott a Népligetbe. Sérültjeink felépültek, és a mieink azzal a céllal futottak ki a pályára, hogy meglepetést okozzanak a remek formába lendült, EHF-kupainduló ellen. Még akkor is, ha egyértelműen a vendégek voltak a mérkőzés esélyesei (az egyik fogadóirodánál 1,02 volt a tatabányai győzelem szorzója).

Nem kezdtük jól a találkozót, 2-0-ra vezetett a Tatabánya, ám fordítottuk 3-2-re, innentől fej-fej mellett haladt a két csapat. Még 10-9-re vezettünk, ám ezután a vendégek megrázták magukat, zsinórban lőtték a gólokat a félidő hajrájában, így a szünetre 10-13-mal vonultak el a csapatok.

Néhány perccel az első játékrész vége előtt egyik legtehetségesebb játékosunk, Mikita Bence egy belépőt követően súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, kórházba kellett szállítani, állapotáról később kapunk tájékoztatást.

A második félidőben növelte előnyét a Tatabánya, 17-13-ra elhúzott, de feljöttünk 17-16-ra, támadhattunk az egyenlítésért, de Pál Gergely ziccerben a kapusba lőtte a labdát. A vendégek ezután sorra használták ki a helyzeteiket, könnyű gólokkal 20-16-ra, majd 23-18-ra is elmentek, innen pedig már nem tudtunk felállni a jóval rutinosabb ellenféllel szemben.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Milos Vujovic volt, a góllövőlista második helyezettje 10 gólt szerzett.

Férfi kézilabda NB I, 8. forduló:
Ferencváros-Grundfos Tatabánya 19-28 (10-13)
Elek Gyula Aréna, 600 néző
vezette: Túróczy, Nagy
gólszerzők: Grebenár 3, Pál 3, Marczinkó 3, Pálos 2, Nagy M. 2, Bujdosó 2, Oláh, Benis, Rédai, Zernovic 1-1, ill. Vujovic 10, Vrankovic 4, Juhász 3, Harsányi 3, Bozovic 3, Vranjes 2, Pásztor, Ilyés, Grigoras 1-1

A rövid válogatott szünet után november 12-én a Csurgót fogadjuk az NB I-ben.

#ftcferfikezilabda #ftc #ftckezilabda #fradi #hajrafradi #kezibl #handball #handballpassion

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,