Csúnya verést kaptunk

2017. december 2., szombat 17:44 | 10 hónapja 15 napja 8 órája 27 perce
Tíz percig volt pariban a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a Balatonfüreddel, amelytől sima, 30-21-es vereséget szenvedett az NB I 12. fordulójában.
Csúnya verést kaptunk

Abban bíztunk, hogy a legeredményesebb játékosát, Stanislav Kaspareket sérülés miatt nélkülöző Balatonfüred az elmúlt két hétben négy komoly tétmeccset játszott, és esetleg fáradtan lép pályára, ehelyett pont az ellenkezője történt.

A második percben megszereztük ugyan a vezetést, a 10. percben pedig még csak 6-5 volt a Balatonfürednek, ám csupán eddig tudtuk tartani a lépést a hazaiakkal. Csoknyai István fiai zsinórban négy gólt dobtak együttesünk ellen (10-5), amely enerváltan, rengeteg hibával az NB I tempójához képest több sebességi fokozattal lassabban játszott. Nem volt szélsőjátékunk, átlövésünk, klasszikus irányító hiányában nem volt, aki gyorsan és pontosan mozgassa a csapatot, nem csoda, hogy a 20. percre hét lett közte (14-7), és gyakorlatilag eldőlt a találkozó, ekkor már szinte a második sorát játszatta a Balatonfüred. A szünetben 18-10 volt oda.

A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az első véget ért. Sokat hibáztunk, a fürediek pedig sorra lőtték a gólokat, a 42. percben már tíz volt közte (23-13), de tizeneggyel is vezettek.

A szünetben beállt a kapuba Marian Zernovic helyére Nagy Levente, aki a legutóbbi két mérkőzésen mutatott formáját tette a pályára, védéseinek is köszönhetően sikerült kozmetikázni az eredményen, de így is kilenc góllal nyertek a hazaiak.

Következő bajnokinkat jövő szombaton 17 órakor az Elek Gyula Arénában a Gyöngyös ellen játsszuk, ez a bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés lesz, de ennyi hibát ott sem szabad elkövetni, és küzdeni tudásból, lelkesedésből is sokkal több kell majd.

Mérkőzés utáni nyilatkozatokat ide kattintva olvashat.

Férfi kézilabda NB I, 12. forduló:
Balatonfüred-Ferencváros 30-21 (18-10)
Balatonfüred, Szabadidőközpont
vezette: Altmár, Horváth
gólszerzők: Szita 5, Varsandán, Karvatski, Topic 4-4, Semenov 3, Németh, Bóka, Hornyák 2-2, Debreczeni, Kemény, Horváth, Máthé, ill. Marczinkó 5, Grebenár, Pálos 3-3, Benmiloud 2, Oláh, Benis, Pál, Pordán, Bali, Nagy M., Bujdosó, Rédai