Döntetlennel bennmaradtunk az NB I-ben!

2018. május 5., szombat 17:41 | 7 hónapja 5 napja 22 órája 59 perce
A Ferencváros férfi kézilabdacsapata kibrusztolta az NB I-ben maradást, miután ötgólos hátrányból felállva 26-26-os döntetlent játszott az utolsó fordulóban Gyöngyösön. Legjobbunk a több hónap kihagyás után ezen a mérkőzésen visszatért Nagy Máté volt a maga hét góljával.
Döntetlennel bennmaradtunk az NB I-ben!

Úgy indultunk útnak Gyöngyösre, hogy pontot kellett szereznünk ahhoz, hogy biztosan bennmaradjunk az első osztályban, hiszen a Vác hazai győzelmét a már kiesett Orosháza ellen borítékolni lehetett (nyert is a Vác).

Ennek megfelelően remek mentalitással kezdtük a meccset, 13 perc alatt csupán három gólt engedtünk a Gyöngyösnek, köszönhetően az extrán védő Marin Zernovicnak, de szlovák kapusunk előtt jól működött a védelem is. Elől pedig szinte minden posztról betaláltunk, ennek eredményeképpen 7-3-ra elhúztunk, Konkoly Csaba ki is kérte első idejét.

Sikerült megtörni a lendületünket, feljött 7-5-re a hazai csapat, majd 10 perccel a szünet előtt ki is egyenlített. (8-8) Hiába kértünk időt, a gyöngyösiek továbbra is remekül védekeztek, elől pedig egyre jobban céloztak, így a 28. percben már hárommal vezettek. (13-10) A hajrára azonban sikerült ismét felpörögnünk, és a szünetre feljöttünk egyre, Bujdosó Bendegúz utolsó másodpercben lőtt góljával. (13-12)

A második félidő rémálomszerűen kezdődött, ismét elment hárommal a hazai együttes (16-13), négy perc után időt kellett kérnie Horváth Attilának. Nem változott tőle a játék képe, elől szinte képtelenek voltunk gólt lőni, a gyöngyösiek öt góllal elhúztak. (21-16)

A kapuba visszaállt Zernovic bemutatott néhány védést, a több hónap után visszatért Nagy Máté zsinórban hat hetest bedobott, így 12 perccel a vége előtt 23-22 volt a Gyöngyösnek. Másik szélsőnk, Bujdosó Bendegúz is megvillant egymás után kétszer, így öt perccel a lefújás előtt kiegyenlítettünk. (25-25)

A hajrá elképesztően izgalmasra sikerült, a Gyöngyös támadhatott a győzelemért, de Milorad Krivokapicot nem hagytuk lőni, így döntetlen lett a vége, ezzel az Orosháza mellett a Vác esett ki, a Ferencváros pedig bennmaradt, akárcsak a Gyöngyös.

Férfi kézilabda NB I, 26. (utolsó) forduló:
Gyöngyös-Ferencváros 26-26 (13-12)
Dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok
v.: Bócz, Wiedemann
gólszerzőink: Nagy M. 7, Bujdosó 5, Marczinkó 4, Benmiloud 4, Bali 2, Bakos, Pálos, Pordán, Rédai

A végjáték:

És az örömünnep: