Döntetlennel folytattuk

2018. január 16., kedd 20:10 | 1 éve 1 hónapja 1 napja 10 órája 42 perce
Ifista kapusokkal felállva 33-33-as döntetlent játszott a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a Ligakupa második fordulójában a másodosztályú Szigetszentmiklós ellen.
Döntetlennel folytattuk

Első számú csapatunkból nem lépett pályára sérülés miatt Nagy Máté, Bakos György, Tass Barnabás és Benis Bence sem, míg a kapusok közül Nagy Levente pihent, a szlovák válogatottól hazatért Marián Zernovic pedig csupán egyet edzett a csapattal, így nem nevezte Horváth Attila vezetőedző a mérkőzésre. A kapuban így a 17 éves Kovács Roland kezdett, de a keretben egyébként is helyet kapott öt ifista.

A szigetszentmiklósiak nagyon jól tartották magukat, 10 perc után 7-7 volt az állás (Grebenár Gábor ekkor már három gólnál járt). A belső posztokon - akárcsak a dabasi Ligakupa-mérkőzésen – 15 percenként változtatott Horváth Attila, a második sor pedig hatékonyan is kezdett, a 19. percre először volt három gól a két csapat között. (11-8) Tovább azonban nem tudtuk növelni az előnyt, és a szünetben csupán kettő góllal, 17-15-re vezettünk.

Érdekes számadat, hogy az első félidőben négy kiállítást kaptunk, míg a vendégek egyet sem.
A második felvonásra cseréltünk a kapuban, egy másik ifista, Harta Zsombor állt be, de nem igazán találkozott a labdával. A védekezésünk sem volt előtte olyan hatékony, a 40. percre ki is egyenlített a Szigetszentmiklós. (21-21)

Negyedóra után visszaállt a kapuba Kovács Roland, bemutatott néhány szép védést, el is mentünk hárommal, de a vendégek nem adták fel, és öt perccel a vége előtt egyenlítettek. (30-30)

A hajrát azonban jobban bírtuk, pedig az utolsó perceket négy ifistával a pályán játszottuk végig, és hiába vezettünk két góllal, 33-31-re, a vendégek hét másodperccel a vége előtt egyenlíteni tudtak, így 33-33-as döntetlennel zárult a találkozó.

Az ifisták közül bemutatkozott még Kiss Bence és Cseh Adrián is a Ferencváros felnőtt csapatában.

Horváth Attila vezetőedző érkezése óta ez volt a negyedik tétmeccsünk, eddig hármat megnyertünk, egy pedig döntetlenre végződött. Három ponttal így is vezetjük a Ligakupában a csoportunkat.

Folytatás pénteken, 18 órakor hazai pályán a Dabas elleni Ligakupa-mérkőzésen.

Ligakupa, B csoport, 2. forduló:
Ferencváros-Szigetszentmiklós 33-33 (17-15)
gólszerzők: Pálos 6, Marczinkó 5, Benmiloud 4, Pordán 3, Grebenár 3, Bujdosó 3, Bali 2, Rédai 2, Oláh 2, Pál 2, Kocsi