Döntetlennel kezdtük a vébét

2019. január 11., péntek 16:28 | 6 napja 12 órája 1 perce
Hiába kezdte kiválóan a mérkőzést, végül csak 25-25-ös döntetlen játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott Argentínával Koppenhágában a világbajnokság első fordulójában.
Döntetlennel kezdtük a vébét

A magyar válogatott első világbajnoki mérkőzésének 16 fős keretéből Schuch Timuzsin kimaradt, Ancsin Gabi viszont helyet kapott benne.

Kiválóan kezdett a magyar csapat, 5-0-ra elhúztunk, főleg Balogh Zsolt remek lövéseinek köszönhetően. Az argentinok azonban megmutatták, hogy miért nem szabad őket leírni, szépen lassan ledolgozták a hátrányukat, és feljöttek 8-7-re. A játékrész második felét megint mi bírtuk jobban, és a szünetben 13-10-re vezettünk.

A második félidőben azonban az argentinok tovább küzdöttek, és tíz perc alatt nemcsak, hogy egyenlítettek, de egy 6-2-es sorozattal át is vették a vezetést. (16-15) Ezt követően fej-fej mellett haladt a két csapat, és az utolsó percben is még a dél-amerikaiak vezettek, ám Lékai egyenlített, majd Mikler a végén még védett egy ziccert, 13 másodperccel a vége előtt pedig hiába kértünk időt, nem sikerült az akciót befejezni, így döntetlennel kezdtük a vébét.

Ancsin Gabi csak epizódszerepeket kapott, nem tudott hozzátenni a magyar válogatott játékához, az ő posztján Balogh kiválóan játszott, 11 gólt lőtt.

Férfi kézilabda-világbajnokság, D csoport, 1. forduló:
Argentína-Magyarország 25-25 (10-13)

A magyar csapat legközelebb vasárnap Angolával, majd hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig Svédországgal játszik. A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe. A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

Kövess bennünket Instagramon is:(fotó: MTI)