Drámai győzelem Dabason

2018. november 7., szerda 17:44 | 3 hónapja 12 napja 12 perce
Egy utolsó másodpercben szerzett góllal 31-30-ra győzött a Ferencváros férfi kézilabdacsapata Dabason, így zsinórban negyedik sikerét aratva feljött a tabellán a hatodik helyre.
Drámai győzelem Dabason

Annak ellenére, hogy Marián Zernovic parádésan védett a Gyöngyös ellen, Rade Mijatovic kezdett most a kapunkban – és kiváló védésekkel indította a mérkőzést. Ezzel párhuzamosan fantasztikus villámrajtot vettünk, a parádés védekezés mellett Bozo Andjelic és Ancsin Gabi vezérletével támadásaink is nagyon gördülékenyen folytak. Öt perc után 5-0-ra vezettünk, időt is kért Tomori Győző, de újabb öt percet kellett várni arra, hogy megszülessen az első hazai gól, 6-0-s Fradi-előnynél, a 10. percben kapitulált először a Schuch Timuzsin vezette védelem.

Próbált zárkózni a Dabas, de négy gólnál közelebb nem engedtük, elől Ancsin és Andjelic mindig a legjobbkor lőtte a gólokat (előbbi ötig, utóbbi négyig jutott az első félidőben). Volt hét gól is a két csapat között, a szünetben pedig öttel vezettünk. (12-17)

A második játékrészben nyitott védekezésre váltottak a hazaiak, ekkor pedig Bujdosó Bendi kezdett el élni, és továbbra is tisztes távolban tartottuk a Dabast. Köszönhetően többek között a második félidőre beálló Zernovicnak, aki jól szállt be a meccsbe. Negyed órával a vége előtt 23-20-ra feljött a hazai csapat, Horváth Attila időt kért. Sikerült is ellépnünk ismét hattal. (21-27)

Az utolsó tíz percre érve több technikai hibát is vétettünk, a dabasiak azonnal kihasználták, és három perc alatt zsinórban öt gólt dobtak, egyre olvadt az előnyünk. (26-27) A hajrában elképesztő izgalmak alakultak ki, 15 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlítenie a Dabasnak, előtte csak 0-0-nál volt döntetlen az eredmény. Tíz másodperc volt hátra, amikor Horváth Attila időt kért, és bár lélektani előnyben volt a hazai csapat, de nem adtuk fel, és a nyitott védekezést kihasználva Kovacsics Petya egy másodperccel a vége előtt belőtte a győzelmet jelentő gólt. (30-31)

Férfi kézilabda NB I, 9., forduló:
Dabas-Ferencváros 30-31 (12-17)
Dabas, OBO Aréna
gólszerzőink: Ancsin 8, Bujdosó 7, Andjelic 6, Pálos 3, Orjonikidze 2, Debreczeni 2, Kovacsics 2, Pordán

Sorozatban negyedik sikerünket aratva az NB I-ben feljöttünk a hatodik helyre a tabellán, megelőzve a Gyöngyöst. Legközelebb a bajnokságban november 24-én, szombaton a Ceglédet fogadjuk, előtte, jövő szerdán a Magyar Kupában Nagykanizsára látogatunk.

Értékelések: