Elfogytunk Tatabányán

2018. szeptember 14., péntek 19:20 | 5 hónapja 3 napja 11 órája 22 perce
A második játékrészben felőrölte csapatunkat a jobb erőkből álló Tatabánya a férfi kézilabda NB I harmadik fordulójában, és magabiztos, 27-22-es győzelmet aratott.
Elfogytunk Tatabányán

Első számú irányítónk, Bozo Andjelic mellett sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot Kovacsics Petya, akivel szintén irányító poszton számolt volna Horváth Attila vezetőedző, és mivel Kiss Bence is sérült, így Mikita Bence volt az egyetlen hadra fogható irányítónk az első csapatból.

Négy percig egyetlen gól sem esett, innentől azonban belementünk egy adok-kapokba, aminek eredményeképp a Tatabánya 6-3-ra elhúzott. Horváth Attila időt is kért, erre egycsapásra megváltozott a játékunk támadásban, Ancsin Gábor harmadik góljával az első negyed óra végén átvettük a vezetést 7-6-ra. Közben védekezésben Rade Mijatovic bravúrt bravúrra halmozott a vendégszektor előtt, amelyet nagyon szép számmal töltöttek meg a ferencvárosi szurkolók.

Mikita Bencét lehozta vezetőedzőnk, a helyére a héten térdsérülést szenvedett, de a mérkőzésre összedrótozott Bali Ricsi állt be, aki zsinórban három gólt lőtt – innentől három átlövővel, irányító nélkül játszottuk végig a félidőt. Három perccel a vége előtt 11-9 volt ide, amikor a Tatabánya időt kért, és gyors gólokkal fordítani is tudott, a szünetben 13-12-re a hazaiak vezettek.

A második félidőben húsz percig nem változtattunk a három átlövős játékon, ám a keresztmozgásaink ellen a tatabányaiak megtalálták az ellenszert. Nálunk csak Teimuraz Orjonikidze (felső képünkön) villogott, grúz átlövőnk sorra lőtte a gólokat, ám a hazaiak szépen szisztematikusan egyre nagyobb előnyt dolgoztak ki. A remekül védő Bartucz Lászlónak is köszönhetően bő tízperccel a vége előtt már hattal vezetett a tavalyi bronzérmes. (23-17)

A végére láthatóan elfogytunk erőben és emberben is a sokkal hosszabb játékoskerettel bíró Tatabánya ellen, amely végül megérdemelt, ötgólos győzelmet aratott.

Első felnőtt NB I-es bajnokiját játszotta viszont Lukács Péter, a 16 éves tehetség már a harmadik olyan fiatal játékos, aki az idén debütált az első osztályban a Ferencvárosban. Gratulálunk neki!

A következő bajnokin, szeptember 26-án a címvédő Szegedet fogadjuk. Jegyet ide kattintva lehet vásárolni.

Férfi kézilabda NB I, 3. forduló:
Tatabánya-Ferencváros 27-22 (13-12)
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, 1.000 néző
gólszerzőink: Orjonikidze 7, Ancsin 5, Bali 4, Pálos 2, Szakály, Pordán, Debreczeni, Bujdosó