Esélyt sem adtunk a Komlónak

2019. február 9., szombat 17:40 | 10 napja 1 órája 6 perce
A vártnál sokkal magabiztosabb, 10 gólos győzelmet aratott a Ferencváros a Komló felett a férfi kézilabda-bajnokságban. Legjobbunk a hét gólig jutó Ancsin Gabi, valamint az egyaránt hatgólos Bozo Andjelic és Holdosi Bence (képünkön) volt.
Esélyt sem adtunk a Komlónak

Férfi kézilabda NB I, 15. forduló:
Ferencváros-Komló 30-20 (17-10)
Elek Gyula Aréna, 400 néző
gólszerzők: Ancsin 7, Andjelic 6, Holdosi 6, Bujdosó 3, Prainer 2, Oláh 2, Orjonikidze 2, Tóth, Dósa

A felnőtt mérkőzés előtt a serdülő és az ifi csapatunk is összecsapott a Komlóval, és mindkettő nagyon sima győzelmet aratott, Kende Péter együttese 37-18-ra, Kiss György csapata pedig 35-24-re nyert.

Sérülés miatt továbbra sem számíthatott Horváth Attila két beállójára, Debreczeni Dávidra és Pordán Bálintra, valamint Kovacsics Petyára sem. A sérüléséből felépült Mikita Bence nem kapott helyet a keretben, Ancsin Gabi viszont már szinte teljesértékű edzésmunkát végzett a héten, így az első perctől kezdve ott volt a pályán.

Keményen indult a mérkőzés, az első öt percben két kiállítást is kaptunk, kettős emberhátrányban is voltunk, de jól tartottuk magunkat. A védekezés Debreczeni és Pordán távollétében is jól működött, Rade Mijatovic bemutatott néhány szép védést, támadásban pedig többen is hozzátettek a játékhoz, az első öt gólunkat mind más szerezte. A 14. percig, 6-6-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, ekkor azonban ritmust váltottunk, és három góllal elmentünk (9-6), időt is kértek a komlóiak.

Ezután sem bírtak azonban Ancsin Gabival, aki - végre többé kevésbé egészségesen - ismét sokat vállalkozott, és az első félidőt hat góllal zárta, valamint Bozo Andjelic is jól mozgatta a csapatot, és a villámgyors Holdosi Bencének is sikerült három gólt lőnie, így a félidőben héttel vezettünk! (17-10)

A második játékrészt ugyanennek a három játékosnak a zsinórban lőtt öt góljával kezdtük, 12-t téve a két csapat közé (22-10). A 27. és a 35. perc között egy 9-0-s szériát csináltunk, ezzel végérvényesen tudatosítottuk a vendégekkel, hogy ma nem visznek el egy pontot sem az Elek Gyula Arénából. Már csak az volt a cél, hogy több mint öt góllal nyerjünk, hiszen az egymás elleni eredmény szempontjából ez a végelszámolásnál még sokat számíthat, miután 23-18-ra kaptunk ki ősszel Komlón. A fiataloknak sikerült tartani a különbséget, és végül tíz góllal legyőztük a Komlót, amelyet ezzel meg is előztünk a tabellán, és feljöttünk a hetedik helyre.

Következő mérkőzésünket jövő pénteken játsszuk, amikor a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért Dabason lépünk pályára.

Kövess bennünket Instagramon is: