Fiatalokkal harcoltunk a Szeged ellen

2018. szeptember 26., szerda 15:09 | 4 hónapja 22 napja 16 órája 14 perce
A Ferencváros a második félidőben sok lehetőséget adva fiatal magyar játékosainak, 13 gólos vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Szegedtől.
Fiatalokkal harcoltunk a Szeged ellen

A bajnoki előtt az Európa-bajnokságra készülő magyar kerekesszékes kézilabda-válogatott tartott bemutató mérkőzést, a csapatot vendégül látta a Ferencváros a Szeged elleni összecsapásra is.

Nem jó előjelekkel készültünk a mérkőzésre, hiszen mind a három irányítónk (Bozo Andjelic, Mikita Bence és Kiss Bence) sérült, így az ugyancsak kisebb sérüléssel bajlódó szélső, Kovacsics Péter kezdett ezen a poszton. Ezzel szemben a szegediek egy bravúros győzelemmel, a tavalyi BL-döntős Nantes kétgólos legyőzésével hangoltak a mérkőzésre.

Ennek ellenére nagyon jól kezdtünk a szép számú közönség előtt, a címvédő megszerezte a vezetést, de nem tudott ellépni kettőnél több góllal. Sőt, 17 perc után a nagyon bátor és felszabadult játékunknak, a remekül védő Marián Zernovicnak és a két-két gólig jutó Bujdosó Bendinek és Debreczeni Dávidnak is köszönhetően 7-6-ra fordítottunk úgy, hogy emberhátrányban két gólt lőttünk. A szegediek időt is kértek.

Jót tett a szünet a vendégeknek, zsinórban három gólt szereztek, elmentek 9-7-re, Horváth Attila azonnal reagált is, és kikérte első idejét. Bali Ricsi két gyors góllal szállt be, de engedtünk néhány könnyű gólt a szegedieknek, lerohanásból többször is eredményesek voltak, így a szünetben öt gól volt a címvédő előnye. (12-17) Az első félidőben a legeredményesebb játékosunk a négy gólig jutó Bujdosó Bendi volt.

Ancsi Gabi harmadik góljával kezdődött a második játékrész, amit azonban három szegedi találat követett, így 20-13-nál, öt perc után máris időt kellett kérnie Horváth Attilának. Vezetőedzőnk behozta irányítóba az ifi csapatból felhívott, mindössze 16 éves Lukács Pétert, de balszélen a 17 éves Holdosi Bence is játéklehetőséget kapott, úgy támadtunk tehát Európa egyik legjobb csapata ellen a 35. perctől a végéig, hogy két tizenéves magyar tehetséggel álltunk fel. Lukács Pepe egy nagyon bátor betöréssel ki is harcolt egy hetest, hatalmas tapsot kapott érte. Sőt, néhány perccel később egy hasonló betörésből Lukács meg is szerezte első felnőtt NB I-es gólját, majd kiharcolt egy kiállítást is.

A kapuban is váltani kellett, mert nem jöttek már Zerko védései, de Rade Mijatovic nem tudott annyit hozzátenni a játékhoz, mint szlovák kapusunk az első félidőben. Negyed órával a vége előtt újabb újoncot avattunk, a 18 éves Merkovszki Pál első felnőtt NB I-es mérkőzésén lépett pályára - ő a negyedik fiatal magyar játékos, aki az idén bemutatkozhatott az első osztályban a Fradiban.

A szegediek közben kihasználták, hogy elfogyott az első sorunk, beállóban képtelenek voltunk hatástalanítani Bánhidi Bencét, és egyre csak nőtt a két csapat között a különbség, végül a bajnoki címvédő magabiztos, 13 gólos győzelmet aratott.

Férfi kézilabda NB I, 4. forduló:
Ferencváros - MOL-Pick Szeged 22-35 (12-17)
Elek Gyula Aréna, 800 néző
gólszerzők: Bujdosó 6, Ancsin 5, Bali 4, Debreczeni 2, Lukács, Orjonikidze, Pálos, Oláh, Szakály, ill. Bodó 5, Maqueda 5, Bánhidi 4, Sigurmansson 4, Canellas 3, Pedro 3, Kasparek 3, Zsitnyikov 3, Henigman 2, Sunajko, Blazevic, Sostaric

Következő bajnokinkat szintén hazai pályán a Mezőkövesddel játsszuk október 13-én, szombaton, előtte pedig, jövő kedden Balatonfüreden kezdjük el a Ligakupa-küzdelmeket.

Kövess bennünket Instagramon is:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nem tudtuk megállítani a bajnoki címvédőt.

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,