Győzelemmel debütált Horváth

2017. december 16., szombat 16:42 | 10 hónapja 2 napja 1 órája 16 perce
Horváth Attila első mérkőzésén a Ferencváros férfi kézilabdacsapata megszerezte második győzelmét az NB I-ben.
Győzelemmel debütált Horváth

A bajnokság első fordulójában tízgólos vereséget szenvedtünk idegenben a Cegléd ellen, amely kilenc ponttal a tizedik helyről várta a szombati mérkőzést.

Az első perctől kezdve vezetett a Cegléd, 5-3 is volt oda, ekkor azonban elkezdett összeállni a védekezésünk, amely Marián Zernovic remek védéseiben csúcsosodott ki. Végre voltak labdaszerzéseink, gyors kontratámadásaink, és bár több ziccert is hibáztunk, de előbb az egyik szélső, Bujdosó Bendegúz, majd a másik, Pálos Gábor lőtte sorra a gólokat, a félidő második felére felzárkózott melléjük Marczinkó Máté és Pordán Bálint is. Kőkemény, sok mozgásra alapuló védekezésünk és az eddigieknél jóval bátrabb támadójátékunk azt eredményezte, hogy a 24. percben átvettük a vezetést. (8-7)

A ceglédiek ugyan tudtak fordítani (8-9), de az utolsó két perc a miénk volt, Marczinkó egyenlített, Pordán pedig 14 másodperccel a vége előtt megszerezte a vezetést is. Egy félidő alatt csupán kilenc gólt kaptunk, és tízet lőttünk.

A második játékrész szerencsére ugyanott folytatódott, ahol az első véget ért, keményen védekeztünk, a ceglédiek szinte minden második támadásukat passzívig vitték, amibe többször bele is hibáztak. Mi is rontottunk ziccereket és heteseket is, ám a remek formában játszó Pálos zsinórban három gólt lőtt, és idén először hárommal vezettünk egy bajnoki mérkőzésen. (15-12) A ceglédiek egyre jobban elbizonytalanodtak, 15 perccel a vége előtt pedig már négy volt közte. (17-13)

A ceglédiek ekkor védekezést váltottak, kijöttek nyitottra, amivel nem igazán tudtunk mit kezdeni, és ki is egyenlítettek. (19-19) Horváth Attila kikérte harmadik idejét, ez megnyugtatta a csapatot, megtaláltuk az ellenszert a ceglédi védekezésre. A végül tíz gólig jutó Pálos belőtte a joggal megítélt heteseket, és fantasztikus hajrában 23-21-es győzelmet arattunk, megszerezve idei második sikerünket.

Férfi kézilabda NB I, 14. forduló:
Ferencváros-Cegléd 23-21 (10-9)
Elek Gyula Aréna
gólszerzők: Pálos 10, Marczinkó 4, Bali 3, Pordán 2, Bujdosó 2, Oláh, Kocsi, ill. Perisic 5, Hódi 3, Radnic 3, Radovic 3, Juhász 2, Tóth 2, Lászlai, Pallag, Megyeri
vezette: Bacs, Bóna

Idei utolsó mérkőzésünket szerdán Vácon játsszuk.