Helytálltak fiataljaink Veszprémben

2018. december 6., csütörtök 18:59 | 2 hónapja 13 napja 16 órája 59 perce
A második félidőben fiataljaink remek teljesítmény nyújtottak, így 13 gólon tudtuk tartani a Veszprémet a férfi kézilabda NB I-ben.
Helytálltak fiataljaink Veszprémben

A mérkőzés előtt átadták az elmúlt év legjobb veszprémi utánpótláskorú játékosának járó díjat, amit a nyáron a Veszprémből a Ferencvárosba igazolt Szakály Benedek vehetett át.

A veszprémiek gyakorlatilag teljes csapattal vágtak neki a mérkőzésnek, ez meg is látszott már az első félidőben is. Ugyan 3-2-re még vezettünk, de ezt követően eggyel nagyobb tempóra kapcsoltak a hazaiak, fordítottak, és három góllal elhúztak. Első sorunk a 24. percig, 13-10-ig tudta tartani a lépést a Veszprémmel, de akárcsak a múlt hétvégén Csurgón, most is elfáradtak legjobbjaink a félidő hajrájára. Csurgón zsinórban öt, most pedig hat gólt kaptunk, így alakulhatott ki a 19-10-es eredmény a szünetre.

Hiába védett remekül a kapunkban Marián Zernovic, a hatalmas veszprémi fal ellen támadásban súlytalanok voltunk. Az átlövők közül, amikor Mackovsek vagy Dzsamali felugrott, esélyünk nem volt blokkolni, de beállóban Nilsson is túl nagy falatnak bizonyult.

A második félidőben pihentettük legjobbjainkat, feljöttek fiatal tehetségeink, Mikita Bence, Szakály Benedek, valamint a tizenéves Holdosi Bence és Lukács Pepe. Mindannyian bátran játszottak, gólokat lőttek, főleg két szélsőnk, Szakály és Holdosi mattolta többször is Miklert, de a nyilvánvaló technikai, erő- és gyorsaságbeli különbség miatt egyre jobban húzott el a Veszprém, és végül 13 gólos győzelmet aratott.

Férfi kézilabda NB I:
Telekom Veszprém-Ferencváros 36-23 (19-10)
gólszerzőink: Holdosi 5, Szakály 3, Debreczeni 3, Orjonikidze 3, Oláh 2, Andjelic 2, Schuch, Pordán, Ancsin, Lukács, Bujdosó

A második félidei bátor játékot és a tempót kell átmenteni a sokkal fontosabb, vasárnapi, Budakalász elleni hazai bajnokira, ahova várunk minden szurkolót 1.000 és 1.500 forintos jegyárak mellett.

Kövess bennünket Instagramon: