Helytálltak fiataljaink

2018. január 30., kedd 14:44 | 1 éve 20 napja 22 órája 5 perce
A Ferencváros és a romániai Nagybánya együttműködésének köszönhetően utánpótlástornán vett részt a 15-18 évesekből álló fiú kézilabdacsapatunk.
Helytálltak fiataljaink

A Nagybányán rendezett, Winter Cup elnevezésű felkészülési tornán jóval idősebbek ellen léptek pályára a ferencvárosi fiatalok, akik a MOL-Pick Szeged U21-es csapatával, a román U21-es válogatottal és a helyi Minaur második számú felnőtt csapatával játszottak.

Az első mérkőzésen 36-25-re kikaptunk a Minaurtól, majd a második találkozón 35-26-os vereséget szenvedtünk a román U21-es válogatottól úgy, hogy a félidőben még 17-16-ra vezettünk, végül pedig az utolsó összecsapáson remek játékkal 28-22-re legyőztük az U21-es szegedieket.

Király Sándor szakosztály- és utánpótlásvezető maximálisan elégedett volt mind a csapattal, mind a szervezéssel.

A harmadik helyért járó díj
A harmadik helyért járó díj

„Egy nagyon színvonalas tornán vettünk részt, amelyen fiatal együttesünk remekül helytállt. Sok nagybányai fradistával találkoztunk, nagyszerű érzés volt megélni, hogy mennyire szeretik ott a Ferencvárost és a magyar kézilabdát, de azt is láthattuk, hogy milyen hagyományai vannak ennek a sportnak Nagybányán. Minden igényt kielégítő tornát szervezett a Minaur, mindig nagy örömmel fogunk ide lutazni, ha meghívást kapunk.”

Kiss György vezetőedző szerint nemcsak szakmailag volt kiváló a torna, de csapatépítésnek is megfelelt a hosszú hétvége. „Remek meccseket játszottunk, külön köszönjük, hogy a nálunk idősebb ellenfelek is sportszerűen álltak a mi fiataljainkhoz. Bár nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy felmérjem, ki hol tart, de minden meccsen keményen oda kellett tenni magunkat, tudtuk gyakorolni a védekezést és a támadást, és mindenkinek tudtam lehetőséget adni, aki elutazott velünk. A szervezés is kiváló volt, minden nap egy mérkőzést kellett játszanunk, így tudtunk rájuk készülni. Köszönjük a helyiek vendégszeretetét, nagyon jól érezték magukat a srácok is.”

A gólkirályi címet a 18 éves Czabán Márton (legfelső képünkön) nyerte, a jóval idősebbek között. „Úgy mentem ki a tornára, hogy szeretném elhozni vagy a gólkirályi vagy a legjobb játékos címet, örülök, hogy sikerült. Remekül éreztük magunkat, mindenkinek jólesett, hogy a téli alapozó időszakban kiutaztunk külföldre, és kimozdultunk otthonról.”