Helytálltunk Veszprémben

2017. október 10., kedd 19:47 | 9 hónapja 5 napja 22 órája 43 perce
A veszprémi közönség tiszteletét is kivívva a sok sebből vérző Ferencváros férfi kézilabdacsapata 39-20-as vereséget szenvedett a Telekom Veszprém otthonában az NB I 5. fordulójában.
Helytálltunk Veszprémben

„Jó csapat a Veszprém?” – kérdezte a buszsofőr, miközben férfi csapatunk a bajnoki címvédőhöz tartott. „A világ egyik legjobbja” – válaszolta Adorján Gábor vezetőedzőnk, miután mindenki hangosan kinevette magát.

A múlt hétvégén a Bajnokok Ligája még a német Kielt legyőző, így csoportját százszázalékos teljesítménnyel vezető veszprémiek több kulcsjátékosukat sem nevezték a meccsre, például Nagy László eltörte a hüvelykujját, de mellette nem játszott a csapat idei legeredményesebb játékosa, Dragan Gajic, a BL-ben az elmúlt hónap legjobb játékosának megválasztott Lékai Máté, de Momir Ilic is hiányzott.

Csapatunkból Adorján Gábor vezetőedző nem számíthatott a sérült Tuba Kovács Ervinre és legeredményesebb játékosunkra, Nagy Mátéra, egyik vezéregyéniségünk, Grebenár Gábor arcüreggyulladással otthon nyomja az ágyat, csapatkapitányunk, Pál Gergely hatalmasra dagadt könyökkel utazott el Veszprémbe, míg Bali Richárdnak a mérkőzést megelőző este begyulladt a bölcsességfoga.

„Mondanám, hogy mekkora megtiszteltetés a kézilabdázás Mekkájában játszani, de ne így fogjuk fel a meccset! Egyénenként szerezz élményeket, és az majd a későbbiekben kamatozni fog a csapat összteljesítményében” – mondta játékosainak az öltözőben Adorján Gábor.

Az volt a terv, hogy a Veszprém ne tudja ugyanazt megcsinálni velünk, mint minden más kiscsapattal, hogy az első 15-20 percben eldönti a meccset. Ehhez képest 2 perc múlva már 3-0 volt, majd 5-0, első gólunkat 8 perc 35 másodperc után lőttük.

Bali Richárd gyulladt bölcsességfoggal vállalta a játékot
Bali Richárd gyulladt bölcsességfoggal vállalta a játékot

Több sebből vérző csapatunk olyan kezdővel állt ki, mint még soha, középen a 19 éves irányítónk, Mikita Bence (fenti képünkön) egészen elképesztően mutatott a Blagotinsek vezette kétméteres belső fal előtt, viszont a kezdeti megilletődöttség után elkezdtek felszabadultan játszani a mieink is. Mikita remekül mozgatta a csapatot (most először végigjátszotta a meccset), lövőink bátran vállalkoztak, sokszor több olyan tetszetős támadást is vezettünk, amelyekre még a színvonalas kézilabdához szokott veszprémi közönség is elismerően tapsolt.

„Ez igen, végre egy kiscsapat, amely nincs itt berezelve” – mondta egy veszprémi szurkoló a szünetben, amikor 18-8-ra vezetett a bajnoki címvédő.

A második játékrészre nagyon nagy elánnal jött ki csapatunk, négy perc alatt 3-1-re nyertük ezt az időszakot. Aztán felébredt a Veszprém, és szépen lassan ismét elhúzott. A mieink azonban továbbra is nagyon lelkesen játszottak, meg mertek csinálni olyan dolgokat is, amiket korábban, a kisebb csapatok ellen nem. A második félidőben főleg Marczinkó Máté jeleskedett, aki öt gólt lőtt ez alatt a 30 perc alatt, de meg kell jegyezni Nagy Levente remek produkcióját is, a szünetben
állt be kapusunk (aki nem mellékesen a veszprémi Nagy László testvére), és több ziccert is védett.

A végére húszon belül sikerült maradnunk, és bár egy 19 gólos vereség után furcsa ezt állítani, de az időnként mutatott szép és lelkes játékra igenis lehet építkezni. Főleg, ha azt nézzük, hogy a múlt héten 22 gólt lőve kaptunk ki Dabason, most pedig 20-at lőttünk a Veszprémnek.

Két saját nevelésű fiatalt is avattunk a mérkőzésen, a 18 éves Czabán Márton és a 19 éves Tass Barnabás is bemutatkozhatott az NB I-ben.

Folytatás vasárnap a másik legjobb magyar csapat, a Szeged otthonában.

Férfi kézilabda NB I, 5. forduló:
Telekom Veszprém-Ferencváros 39-20 (18-8)
Veszprém Aréna
gólszerzők: Marguc 8, Nilsson 5, Dzsamali 5, Győri 5, Tonnesen 3, Accambray 3, Ugalde 3, Blagotinsek 3, Manaskov 2, Ancsin 2, ill. Marczinkó 5, Rédai 4, Yassine 2, Pálos 2, Pordán 2, Mikita 2, Kocsi, Benis, Bujdosó

#ftcferfikezilabda #ftckezilabda #hajrafradi #fradi #kezilabda #fradi #ftc #telekomveszprem #veszpremkc

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,