Hiába készültünk

2017. november 18., szombat 16:29 | 10 hónapja 29 napja 9 órája 47 perce
Adorján Gábor vezetőedző szerint ekkora hibamennyiséggel senki ellen nem lehet nyerni a férfi kézilabda NB I-ben.
Hiába készültünk

A Ferencváros 28-22-es vereséget szenvedett a jóval esélyesebb és rutinosabb Komló otthonában a bajnokság 10. fordulójában, így továbbra is egy győzelemmel áll.

„Rengeteget hibáztunk, ziccerben, beállóban, hátul a védekezésben sok apró pontatlanság volt, az NB I-ben ezt szigorúan megbüntetik – kezdte vezetőedzőnk. - Az a bajom, hogy volt nálunk egy-két fej nélküli támadás, nem úgy játszottunk, ahogy készültünk a héten, a saját játékunkkal nagyon nagy gondom van. Mikita Bence sérülése után nagyon nagy szükségünk lenne egy klasszikus irányítóra.”

Rédai Krisztián is azt emelte ki a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, hogy sok hibával játszott a csapat. „Rengeteget hibáztunk, ziccereket hagytunk ki, és amikor pont feljöttünk volna, akkor csúsztunk vissza ezekkel a hibákkal. A héten pont Jelkovicra készültünk védekezésben, erre megszórt bennünket. Ki kell elemeznünk a meccset, és folytatnunk kell tovább.”

Kilvinger Bálint, a komlóiak edzője így értékelt: „Bekövetkezett, amitől kicsit féltem, hogy a rövid bajnoki szünet után nem tudunk majd zökkenőmentesen játszani. Az látszott, hogy a Fradi nagyon készült belőlünk, ez az első félidő elejét meg is határozta. Hat gólig szívósan tapadtak ránk, de utána feladták, nekünk pedig nagy részében sikerült megvalósítanunk, amit gyakoroltunk.”

Az ellenfélnél az öt gólig jutó Igor Markovic szerint négy-öt gól különbség volt a lélektani határ. „Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen hangulatot teremtettek, és a Ferencvárosnak a sportszerű játékot. Megmutattuk, hogy jobb csapat vagyunk a Fradinál, csak az volt a kérdés, hogy mikor megyünk el négy-öt góllal, ami a mérkőzés végét jelenti.”

Férfi kézilabdacsapatunk legközelebb szerdán játszik, amikor a Magyar Kupában a Balatonfüredet fogadja (Elek Gyula Aréna, 18.00), bajnokin pedig - a bennmaradás szempontjából rendkívül fontos mérkőzésen - jövő szombaton lép pályára az Orosháza ellen (Elek Gyula Aréna, 17.00).