Horváth: Jó a sorsolásunk

2018. július 10., kedd 15:36 | 7 hónapja 10 napja 15 órája 5 perce
Horváth Attila, a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője elégedett az NB I keddi sorsolásával.
Horváth: Jó a sorsolásunk

A jelentősen átalakított FTC hazai pályán az Egerrel kezd, majd Komlóra látogat, amely után a három dobogós: a Tatabánya (idegenben), a Szeged (otthon) és a Veszprém (idegenben) lesz az ellenfél.

„Az Eger jól igazolt a nyáron, de az elmúlt fél évben háromszor játszottunk velük, és mind a háromszor nyertünk, így talán nem elbizakodott azt mondani, hogy megverhetjük őket a Népligetben – kezdte Horváth Attila. – Utána megyünk a komlói oroszlánbarlangba, ahol nagyon nehéz győzni, ráadásul egy összeszokott csapat vár majd ránk, amely jól is erősített, de őket is sikerült megvernünk itthon a tavasszal, így képesek lehetünk ott is a bravúrra.”

A következő három mérkőzésen a három legjobb magyar csapattal játszunk, de a vezetőedző szerint ezt az előnyünkre is fordíthatjuk.

„Valóban kemény időszak lesz ez, de felhasználhatjuk ezeket a mérkőzéseket arra, hogy az első két bajnokin elkövetett hibákat kijavítsuk, hogy pontosítsuk a játékunkat, hogy tovább építsük a csapatot, és utána újult erővel tudjunk nekivágni a két újonc elleni mérkőzésnek. Véletlenül sem nézném le a Mezőkövesdet és a Vecsést, de ha a tabella első felében szeretnénk végezni, akkor mindkét csapatot le kell győznünk. Ezután pedig következik hat olyan nagyon jó ellenfél, hat olyan ki-ki meccs, amely komolyan meghatározhatja, hogy hol a helyünk a bajnokságban” – utalt Horváth Attila arra, hogy az őszi szezont sorrendben a Gyöngyössel (otthon), a Dabassal (idegenben), a Cegléddel (o), a Csurgóval (i), a Budakalásszal (o) és a Balatonfüreddel (i) zárjuk.

A nagyágyúkkal kezdünk

A Magyar Kézilabda Szövetségben megtartották a jövő évi NB I sorsolását: az Egerrel kezdünk, majd egymás után jönnek a legnagyobb csapatok.