Időntúli hetessel egy pont

2017. november 25., szombat 16:24 | 10 hónapja 22 napja 11 órája 22 perce
Nagy Máté időntúli hétméteresével mentette döntetlenre a Ferencváros az Orosháza elleni mérkőzést a férfi kézilabda NB I 11. fordulójában.
Időntúli hetessel egy pont

Az Orosháza ugyan felszálló ágban, jó formában érkezett a Népligetbe, de csupán két győzelme és nyolc veresége volt, így reális célkitűzés volt, hogy megszerezhetjük ellenük második győzelmünket.

Ennek megfelelően jól kezdtük a meccset, 17 perc után az egyaránt három-három gólt szerző Benmiloud Yassine és Pálos Gábor, valamint a hatalmas bravúrokat bemutató Nagy Levente (felső képünkön) vezérletével 7-4-re elhúztunk.

Ekkor azonban jött egy egészen elképesztő rövidzárlat, 12 percen keresztül képtelenek voltunk a kapuba találni, több ziccert is a kapusba lőttünk, eközben zsinórban hat gólt szerzett az Orosháza (7-10), a szünetben pedig két gól volt a vendégek előnye. (8-10).

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első véget ért, erőtlenül támadtunk, átlövéseink gyengék voltak, technikai hibákat vétettünk, hetest hagytunk ki, Grebenár Gábor és Nagy Máté próbálta a csapatot meccsben tartani a góljaival, de negyed órával a vége előtt négy volt a vendégek előnye. (12-16)

Szerencsénkre az Orosháza is rengeteget hibázott, mi pedig nem adtuk fel, és hatalmasat küzdve, apránként ledolgoztuk a hátrányt.

A rendkívül izgalmas hajrában fél perccel a vége előtt támadhattunk az egyenlítésért, Bujdosó betörése után hétméterest kaptunk, amit időn túl Nagy Máté értékesített, így a sírból visszahozva a mérkőzést szereztünk egy pontot.

Csapatunk három ponttal áll, akárcsak a Vác és a Gyöngyös.

Férfi kézilabda NB I, 11. forduló:
Ferencváros-Orosháza 18-18 (8-10)
Elek Gyula Aréna
vezette: Felhő, Öcsi
gólszerzők: Grebenár 4, Nagy M. 3, Benmiloud 3, Pálos 3, Bujdosó 2, Rédai 2, Kocsi, ill. Markoski 4, Gyene 2, Radojevic 2, Milas 2, Knezevic 2, Ferenczi 2, Stranigg 2, Srsen, Pásztor

Következő bajnokinkat jövő szombaton Balatonfüreden játsszuk.