Ingyenes a Fradi tornája

2017. augusztus 9., szerda 11:05 | 11 hónapja 7 napja 7 órája 35 perce
A nyár egyik legrangosabb magyar férfi kézilabdatornáját rendezi meg az FTC. Augusztus 11-én és 12-én a II. Konkoly Károly tornának ad otthont az Elek Gyula Aréna.
Ingyenes a Fradi tornája

Az első kiírást mi nyertük, az idén azonban erősebb lesz a mezőny, hiszen a Cegléd mellett ott lesz az előző bajnokság negyedik és ötödik helyezettje, a Budakalász és a Balatonfüred, amely egyaránt indul az EHF-kupában.

„A nyári szezon egyik legrangosabb tornája lesz a Népligetben, régen láttak a budapesti kézilabdabarátok ilyen színvonalas mezőnyt, kellemes ízelítő lesz ez az NB I-es rajt előtt. Amellett, hogy patinás csapatok vesznek részt a tornán, ajándékokkal is készülünk a szurkolóknak” – mondta Király Sándor.

Konkoly Károly a kor egyik meghatározó magyar játékosa volt
Konkoly Károly a kor egyik meghatározó magyar játékosa volt

Az FTC szakosztályvezetője azt is elárulta, hogy néhány szerencsés drukker ingyen hozzájuthat egy olyan – a Fradi Shopban is kapható - pólóhoz, amelynek egyik oldalán a tavaly Magyar Kupa-győztes női, a másik oldalán pedig a másodosztályt hibátlan teljesítménnyel megnyert férfi csapat látható.

A tornát a 2015-ben elhunyt egykori legendás Ferencváros-játékosról és edzőről, Konkoly Károlyról nevezték el, aki csapatkapitánya volt az 1963-as kupagyőztesnek csapatnak, később edzőként is tevékenykedett a klubnál.

„Kevesen tudják a Ferencváros férfi kézilabdacsapatáról, hogy milyen komoly múltja van, elég csak az 1956-os bajnoki címet vagy az 1963-as kupagyőzelmet említeni. Reméljük, hogy a Fradi öregfiúk legendái is eljönnek, mert elsősorban az ő emlékük előtt tisztelegve rendezzük meg a tornát” - mondta Király Sándor.

A tornára ingyenes a belépő.

A Konkoly Károly Torna programja:
augusztus 11., péntek:
Budakalász-Balatonfüred 15.00
FTC-Cegléd 17.00

augusztus 12., szombat:
3. helyért 15.00
döntő 17.00