Kettővel többet hibáztunk

2017. november 13., hétfő 13:22 | 1 éve 1 hónapja 5 napja 18 órája 57 perce
Kritikus szituációkban hibáztunk, sok átlövésgólt kaptunk és ezúttal nem volt kapusteljesítményünk sem. Nyilatkozatok férfi kézilabdacsapatunk Csurgó elleni bajnokijáról.
Kettővel többet hibáztunk

„Ilyen nehéz mérkőzésre számítottunk – kezdte a vendégek vezetőedzője, Bencze József, a 29-27-es csurgói győzelemmel zárult népligeti találkozó után. - Tudtuk, hogy nagyon jó játékosállománnyal rendelkezik a Ferencváros, hogy pontokban ez miért nem mutatkozik meg náluk, azt ők tudják. Szurkolói szemmel biztosan élvezhetőbb volt a mérkőzés, mint a kispadról, ugyanis rengeteget hibáztunk. Az első félidőben a védekezésünk jól működött, a másodikban gyermeteg hibákból kaptunk gólokat, de sikerült így is nyernünk.”

Adorján Gábor, az FTC vezetőedzője szerint is az döntött, hogy többet hibáztunk. „Azt mondtam a mérkőzés után a srácoknak az öltözőben, hogy kettővel többet hibáztunk, és nem csak a második félidőre vonatkozik ez, hanem az egész mérkőzésre. Megint folyamatosan hátrányban kellett játszanunk, ez rengeteget kivesz a csapatból. Ugyanakkor meg is dicsértem őket, mert nagyon nagyot küzdöttek, helyenként jól is játszottak, csak bizonyos szituációkba belehibáztunk. A kapusteljesítményünk sem volt most olyan, mint amilyen szokott, nagyon sok átlövésgólt kaptunk, így hiába oldottuk meg a beállójátékot és állítottuk meg a csurgóiak egyik legjobbját, Hanuszt. Hogy mikor lesz ebből pont? Remélhetőleg minél előbb, mert minden egyes ilyen mérkőzésen, amelyen ennyire keményen dolgozik a csapat, megérdemelné a pontot.”

Benis Bence (balra)  ezúttal kezdőként kapott szerepet, és négy góljával meg is hálálta a bizalmat
Benis Bence (balra) ezúttal kezdőként kapott szerepet, és négy góljával meg is hálálta a bizalmat

Amíg nálunk ezúttal elmaradt a jó kapusteljesítmény, addig az ellenfélnél Bartucz László remekül védett. „Én azért nem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítményemmel, tudok ennél jobban is védeni – kezdte a csurgóiak egyik legjobbja. – Végig kézben tartottuk ezt a meccset, a kapuból nem éreztem azt, hogy a Fradi át tudná venni a vezetést. Éreztem, hogy az a sok munka, amit beleteszünk a játékba, az ki fog jönni. Persze a Fradi egy erős csapat, végig ott volt a nyakunkon, és tudtuk, hogy ha kihagyunk, akkor megvernek bennünket. Megérdemelten visszük haza a két pontot.”

Benis Bence nem értett egyet az ellenfél kapusával. „Tisztelettel cáfolnám, hogy nem volt benne a mérkőzésbe, hogy átvegyük a vezetést. Pont az utolsó öt-hat percre lett volna több sanszunk is arra, hogy egyenlítsünk és fordítsunk, de belehibáztunk ezekbe a szituációkba, ha a Csurgó hibázik akkor, abban az esetben átvehettük volna a vezetést. Pedig felkészültünk erre a mérkőzése, mindenki átérezte a súlyát, küzdöttünk is becsülettel, de sajnos nem sikerült pontot szereznünk.”

Következő mérkőzésünket Komlón játsszuk szombaton, 13.30-kor, az M4 élőben közvetíti a bajnokit.

Pordán Bálint nyilatkozata a Csurgó elleni mérkőzés után:


A mérkőzés képei:

A Csurgó elleni mérkőzésünk képekben. #ftcferfikezilabda #ftckezilabda #ftchandball #handballpassion #handballplayer #handball #hajrafradi #fradi

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,