Kikaptunk a Szegedtől

2018. június 3., vasárnap 11:27 | 7 hónapja 12 napja 22 órája 22 perce
Két csalódott csapat találkozóján a Ferencváros háromgólos vereséget szenvedett a Pick-Szegedtől a fiú serdülő négyes döntő bronzmérkőzésén.
Kikaptunk a Szegedtől

Az a Szeged várt ránk, amely a Keleti csoportban mind a 22 mérkőzését megnyerte, az elődöntőben azonban büntetőkkel kikapott a Veszprémtől. A vasárnap délelőtt 10 órai mérkőzés ellenére nem kezdtünk álmosan, tíz perc után 5-3-ra vezettünk, amikor jött egy hullámvölgy. A Szeged csinált egy 4-0-t, és máris 7-5 volt oda.

A szombati elődöntőhöz képest azonban feljavult a védekezésünk, akárcsak Nánási révén a kapusteljesítményünk. Ónodi pedig támadásban szórta a gólokat, kiosztott néhány gólpasszt, értékesítette a heteseket, így 6-8 után 9-8-ra fordítottunk. Az első félidő utolsó másodperceiben, 10-10-nél Imre Bence góljával ismét megszereztük a vezetést, ezzel egygólos előnnyel vonultunk az öltözőbe.

A második félidőt is remekül kezdtük, 13-10-re elhúztunk, amikor jött egy újabb rövidzárlat, a védekezésünk szétesett, zsinórban hat gólt kaptunk úgy, hogy támadásban is sokat hibáztunk, és mindjárt 16-13 lett a Szegednek. Innentől csak futottunk az eredmény után, hat is volt a hátrányunk, végül pedig 24-21-es vereséget szenvedtünk.

„Gratulálok a Szegednek a győzelemhez – kezdte Kende Péter vezetőedző. - Az első félidőben úgy tűnt, hogy túl tudtuk magunkat tenni az elődöntős vereségen, kapusteljesítményünk is volt, de aztán előjöttek a hibák. Ezzel együtt gratulálok a srácoknak, mert egy nagyon szép idényen vannak túl, és nagy jövő állhat előttük, mert rendkívül tehetségesek és alázatosak.”

Fiú serdülő négyes döntő, bronzmérkőzés:
Ferencváros-Szeged 21-24 (11-10)
Gólszerzőink: Ónodi 8, Imre 3, Prainer 3, Lukács 2, Rajna-Rimek 2, Tóth, Karai, Burony