Klasszis kapust igazoltunk

2018. június 20., szerda 13:54 | 7 hónapja 26 napja 20 órája 1 perce
A Ferencváros férfi kézilabdacsapata szerződtette Rade Mijatovicot, az állandó Bajnokok Ligája-résztvevő Meskov Breszt kapusát - VIDEÓ!
Klasszis kapust igazoltunk

A 36 éves kézilabdázó, aki egy plusz egy évre írt alá a Fradihoz, több mint 100-szoros montenegrói válogatottnak mondhatja magát, a legutóbbi Európa-bajnokságon még ő volt a nemzeti csapat első számú kapusa, majd az Eb után visszavonult a válogatottságtól.

Mijatovic a fehérorosz bajnok Meskov Bresztben is az első számú kapus volt, de játszott korábban a Partizanban, a Dinamo Minszkben, a Metalurgban és Spanyolországban is, valamint a magyar közeg sem lesz neki új, hiszen Csurgón és Tatabányán is védett már. Személyében egy rendkívül rutinos, nemzetközi színtéren is bizonyított, igazi bravúrkapust szerződtetett a Fradi, öt szezont is játszott a Bajnokok Ligájában, de a Tatabányával az EHF-kupában is szerepelt.

Mijatovic személyében komoly kapust igazoltunk
Mijatovic személyében komoly kapust igazoltunk

„Beszéltem honfitársammal, a Ferencvárosban játszó Bozo Andjeliccsel, aki csak jókat mondott a klubról és az itt dolgozókról. Szimpatikus volt az a terv, amit a vezetőség felvázolt, de sokat számított az is, hogy a családom közel van, ez az én koromban már komoly szempont” – nyilatkozta a montenegrói kapus.

Király Sándor szakosztályvezető elmondta, hogy fontos szerepet szánnak Mijatovicnak a csapaton belül. „A ferencvárosi férfi kézilabdának nagyon nagy szüksége volt még egy olyan játékosra, aki Schuch Timuzsinnal együtt egyensúlyt teremthet fiatal, lelkes és elszánt tehetségeink, valamint a rutinos kézilabdázók között, a Bajnokok Ligája és nemzetközi világversenyek tapasztalatával felvértezett Rade Mijatovic pedig tökéletes erre a nagyon fontos szerepre. Úgy gondolom, hogy új igazolásunk, az ifi válogatott, 18 éves Merkovszki Pál is sokat fejlődhet mellette a felnőtt csapat edzésein. Nagyon sokat várunk tőle.”

A következő szezonban tehát Rade Mijatovic, Marián Zernovic és Merkovszki Pál lesz a csapat három kapusa. Nagy Levente a játékospályafutását a Ferencvárosban befejezte, de a klub fontos szerepet szán neki az utánpótlásban, ahol kapusedzőként dolgozik tovább.

A Ferencváros már korábban szerződtette Schuch Timuzsint, Debreczeni Dávidot, Kovacsics Pétert, Szakály Benedeket, Teimuraz Orjonikidzét, valamint az ifi válogatott Merkovszki Pált, Holdosi Bencét és Musztács Dánielt. Rade Mijatovic a keret negyedik, és egyben utolsó légiósa.

Mijatovic első látogatása a Népligetben:

Összeállítás Mijatovic védéseiből: