Konkrét jövőkép a fiataloknak

2018. október 26., péntek 13:23 | 2 hónapja 21 napja -1 órája 27 perce
Mintegy tíz év kitérő után tért vissza a Ferencváros kézilabdacsapatához, és az U15-ös fiú korosztállyal mindjárt villámrajtot vett Bari-Nagy Lajos.
Konkrét jövőkép a fiataloknak

A neves utánpótlásszakember és a Ferencváros közös története negyven éve, 1978-ban kezdett el íródni, amikor Budakalászról a Fradiba igazolt. Játszott az NB I-ben is, itt volt, amikor megszűnt a felnőtt első osztályú férfi csapat, ő azonban nem hagyta el a klubot, és tovább dolgozott az utánpótlásban. Tíz évvel ezelőtt szerződött a Honvédhoz, ahol nyolc évet húzott le, tavaly Veszprémben, az Élesnél dolgozott, de az idén nyáron – ahogy ő fogalmazott – hazatért a Ferencvároshoz. Lánya, Bari-Nagy Regina a 2011-es KEK-győztes Fradinak volt a játékosa, így nem túlzás állítani, hogy a szakember ezer szállal kötődik a klubhoz.

„Egyrészt családi okok miatt jöttem vissza, másrészt, ha a Ferencváros hív, akkor nem lehet nemet mondani” – kezdte Bari-Nagy Lajos, akinek U15-ös csapata hat forduló után hat győzelemmel, a legtöbb gólt szerezve vezeti a bajnokságot az ugyancsak hibátlan veszprémi Éles KISE előtt, a két csapat vasárnap 14 órakor rangadót vív egymással.

„Azért csalóka ez a sok nagykülönbségű győzelmünk, nem tükrözi a valós képet. Azt látni kell, hogy a nyáron öt új játékosunk érkezett, idő kell ahhoz, hogy őket csapattá formáljuk, ez az, amiben az Éles például előttünk jár. Egyébként is, ha már most elhisszük azt, hogy jók vagyunk, akkor komoly meglepetésekbe szaladhatunk bele. A gyors kézilabdát erőltetjük, egy stabil védekezésből kiindulva lerohanásokra próbálunk építkezni. Bár szerencsére nagyon ügyes játékosokkal dolgozhatok együtt, vannak hatan-nyolcan, akik országos szinten a legjobbak között vannak, de a csapatmunka az, ami miatt eddig eredményesek tudtunk lenni” – mondta Bari-Nagy.

A bajnokságban a Keleti és a Nyugati csoportban is az első négy helyezett jut tovább a felsőházi rájátszásba, ahol az alapszakaszhoz hasonlóan mindenki játszik mindenkivel, így alakul ki a bajnokság végeredménye. A főleg 2004-es születésű játékosokból álló csapat egyébként a serdülő II. osztályban is játszik, ahol két-három évvel idősebbek között is több mint 50 százalékos teljesítménnyel áll a bajnokságban.

„Természetesen fontos az eredmény, de mint a Ferencvárosban minden utánpótlás korosztályban, úgy nálunk is az a fontos, hogy kineveljük a jövő NB I-es felnőtt magyar játékosait. Ezért játszunk mi is, és ezért játszik több korosztályunk is az idősebek között. Emellett az is a célunk, hogy egyfajta kiemelt utánpótlás bázist alakítsunk ki a Ferencvárosnál, ne minden gyerek a NEKA-hoz vagy Veszprémbe menjen. Szeretnénk, ha főleg a budapesti fiatalok, de a vidékiek is itt kézilabdáznának nálunk. A Ferencváros férfi szakosztálya egyre komolyabb célokra tör, ráadásul a felnőtt csapatban folyamatosan mutatkoznak be a magyar fiatalok. Arról nem is beszélve, hogy egyedül a Ferencvárosnak van a fővárosban felnőtt férfi NB I-es együttese, így a gyerekeknek tényleges jövőképük lehet, ha a Fradit választják” – fogalmazott Bari-Nagy Lajos.

A rendkívül tehetséges U15-ös fiú csapatunkat tehát vasárnap az Építők Sportcsarnokban lehet megtekinteni, előbb 10.00-kor a Telekom Veszprémmel, majd 14.00-kor a rangadón az Éles KISE együttesével játszik.