Közel volt a hatalmas bravúr

2017. november 22., szerda 15:23 | 10 hónapja 25 napja 12 órája 13 perce
A második félidőben már három góllal is vezetett a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a jóval esélyesebb Balatonfüred ellen a Magyar Kupa harmadik fordulójában, a hajrát azonban jobban bírták a vendégek, és 27-26-os győzelmükkel ők jutottak tovább.
Közel volt a hatalmas bravúr

A Balatonfüred sokkal esélyesebb volt a mérkőzés előtt, hiszen nyolc győzelemmel kezdte a bajnokságot, és a kerete is jóval erősebb a miénknél. Ez azonban az első félidőben nem sokszor látszott a pályán, volt ugyan, hogy két góllal elhúztak a vendégek, de rendre sikerült egyenlítenünk.

Az esélytelenek nyugalmával pályára lépve sokkal bátrabban játszottunk, balátlövőben például Bali Richárd kezdett, aki négy perc alatt három gólt rámolt be. A padról beállt jobbátlövőbe Oláh Tamás, aki ugyancsak nagy önbizalommal játszott, szintén lőtt három gólt, és ezúttal jöttek a könnyű góljaink is, Benis Bence kétszer is betalált lerohanásból, Nagy Levente pedig több bravúrt is bemutatott a kapuban. A szünetben 16-16-ra álltunk.

A második játékrészt ugyanott folytattuk, ahol az előzőt abbahagytuk, sőt, 18-17-re át is vettük a vezetést, majd 19-17-re is vezettünk, amikor a Balatonfüred vezetőedzője, Csoknyai István gyorsan időt is kért. Válaszul elmentünk három góllal. (22-19)

A fürediek láthatóan eggyel nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak, és ki is egyenlítettek. (22-22) Félő volt, hogy begörcsölünk, ám az egyenlítésre egy Nagy Levente-bravúr és két gyors gól volt a válaszunk. (24-22)

A vendégeknek viszont másodszor is sikerült visszajönniük, sőt, két perccel a vége előtt fordítottak is. (25-26) Innen még sikerült egyenlíteni, de a hajrát jobban bírta a rutinosabb Balatonfüred, és 27-26-ra nyert, ezzel továbbjutott.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, 3. forduló:
Elek Gyula Aréna, 100 néző
Ferencváros-Balatonfüred 26-27 (16-16)