Lehajráztuk a juniorokat

2018. január 26., péntek 17:57 | 1 éve 24 napja 19 órája 2 perce
Remek teljesítménnyel, és egy fordulatos mérkőzésen győzelemmel mutatkozott be Bozo Andjelic a Ferencváros férfi kézilabdacsapatában, miután 34-31-re vertük idegenben a magyar junior válogatottat.
Lehajráztuk a juniorokat

A bajnoki kiírás értelmében a Veszprémen és a Szegeden kívül minden csapatnak meg kell mérkőznie egyszer Balatonbogláron a junior válogatottal, de a találkozó nem számít bele a bajnokságba. A juniorok eddigi hat meccsükből hármat megnyertek, és két gólnál többel nem kaptak ki, így kemény találkozó elé néztünk.

Főleg, hogy Bakos György, Nagy Máté, Benis Bence, Kocsi András és Benmiloud Yassine sem tudta vállalni a játékot, bemutatkozott viszont új igazolásunk, Bozo Andjelic. A montenegrói válogatott irányító vezetésével az elejétől kezdve nagy tempót diktáltunk, az első néhány percig tudta velünk tartani a lépést a hazai csapat, majd bő tíz perc után már 9-5-re vezettünk.

Támadásban többé-kevésbé jól ment a játék, de a fiatal ellenfél a gyors ellentámadásokkal az első félidő első felében rendre be tudott találni, a 22. percben 14-10-re vezettünk. Elől főleg Grebenár Gábor, Pordán Bálint és Bozo Andjelic érezte nagyon a kaput, előbbi négy, utóbbi kettő pedig három-három gólt lőtt az első játékrészben, új játékosunk emellett kiosztott hat gólpasszt is.

A szünetre alakult ki az addigi legnagyobb különbség, Bujdosó Bendegúz harmadik találatával öt góllal vezettünk. (13-18)

A második félidőben Andjelic nélkül jöttünk ki a pályára, gyorsan kaptunk két kiállítást is, a hazaiak hat perc alatt feljöttek kettő gólra (18-20), majd a 40. percben már csak egy volt az előnyünk (22-23), az 50. percre pedig meg is fordították az eredményt (26-25). Az időközben visszaállt Andjelic gyorsan lőtt két gólt, ezzel ismét nálunk volt az előny (26-27), amit előbb kapusunk, Marián Zernovic növelt egy egészpályás góllal (26-28), nyolc perccel a vége előtt pedig Bujdosó negyedik góljával újra három volt közte. (26-29)

Imre Vilmos, a vendégek mestere időt kért, kijöttek követő emberfogásra Andjelicra, hat perccel a vége előtt pedig ismét kiegyenlített a válogatott (30-30), miután több ziccert is kihagytunk, és a vezetést is átvette a hazai csapat. (31-30)

A hajrában azonban eggyel nagyobb tempóra kapcsoltunk, és a fiatalokat lefutva, az utolsó két percben egy 4-0-t produkálva végül három góllal nyertünk. Ezzel a junior válogatott a legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el, mi pedig Horváth Attila irányításával hét mérkőzésen öt győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel állunk.

Felkészülési mérkőzés:
Junior válogatott-Ferencváros 31-34 (13-18)
Balatonboglár, 100 néző
gólszerzők: Andjelic 5, Pordán 5, Marczinkó 5, Bujdosó 5, Oláh 4, Grebenár 3, Bali 3, Pálos 2, Rédai, Zernovic

Következő mérkőzésünket már a bajnokságban játsszuk, jövő szombaton vezetőedzőnk, Horváth Attila előző csapatához, a Budakalászhoz látogatunk.