Lehengerlő győzelem a Gyöngyös ellen

2018. november 3., szombat 17:24 | 2 hónapja 12 napja 16 órája 6 perce
A kirobbanó formában visszatért Bozo Andjelic vezérletével megsemmisítő, 13 gólos vereséget mért a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a vendég Gyöngyösre az NB I 8. fordulójában.
Lehengerlő győzelem a Gyöngyös ellen

Szoros mérkőzésre volt kilátás, hiszen a Gyöngyös kiválóan kezdte a bajnokságot, az ötödik helyről látogatott el az Elek Gyula Arénába a nyolcadik helyezett Ferencváros otthonába.

Bár Bozo Andjelic a héten már a csapattal edzett, de Kovacsics Petyával kezdtünk irányító poszton. A kezdeti idegeskedés után magunkra találtunk, átvettük a vezetést, és 4-2-es előnynél kettős emberhátrányba kerültünk. Pálos Gabó labdalopásából azonban háromra növeltük az előnyünket. A háromgólos Bujdosó Bendi vezérletével pillanatok alatt négy lett a háromból, a 14. percben, 7-3-nál Konkoly Csaba időt is kért.

A 17. percben cseréltünk irányítót, a pont a Gyöngyös elleni utolsó felkészülési mérkőzésen megsérült Andjelic az idei szezonban először lépett pályára, és rögtön kiosztott egy gólpasszt, ezzel már 9-4-re vezettünk. Pálos Gabó harmadik találatával, majd Bozo idei első góljával már 12-4 volt ide, miközben Pordán Bálint beállóban hatalmasat harcolt, a Schuch Timuzsin irányította védelem pedig extrát nyújtott (23 perc alatt négy kapott gól), akárcsak mögötte Marián Zernovic a kapuban. A 23. percben nyolcperces gólcsendjét törte meg a Gyöngyös, de utána kilenc is volt a két csapat között (14-5), a szünetben pedig nyolccal vezettünk. (15-7)

Az eddig a bajnokijai nagy részén sok gólt dobó Gyöngyös az első félidőben csupán hétszer tudta bevenni a kapunkat, és szerencsére a második játékrészre sem úgy jöttünk ki, hogy már megnyertnek tekintettük volna a találkozót. Bozo gyors négy góljával 21-8-ra elhúztunk, de 15-tel is vezettünk. (32-17)

A továbbiakban már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a két csapat között, miközben szinte a teljes első sort lehozta Horváth Attila, és lehetőséget adott a fiataloknak. Ezen a mérkőzésen debütált az NB I-ben Dósa Dénes Bálint, a 20 éves beálló ráadásul gólt is szerzett.

Végül a vártnál sokkal magabiztosabb, 13 gólos győzelmet arattunk a Gyöngyös felett. Legjobbunk Bozo Andjelic volt, aki nyolc gólig jutott, de az egész csapat megérdemli a dicséretet, mert egy percre sem dőlt hátra, pedig elég korán eldőlt a mérkőzés.

Férfi kézilabda NB I, 8. forduló:
Ferencváros-Gyöngyös 34-21 (15-7)
gólszerzőink: Andjelic 8, Pordán 5, Bujdosó 5, Kovacsics 4, Pálos 3, Orjonikidze 3, Debreczeni 2, Ancsin 2, Oláh, Dósa

Hét mérkőzés után négy győzelemmel és három vereséggel állunk a tabellán. Sok pihenő nincs, hiszen szerdán máris pályára lép a Ferencváros, amely Dabasra látogat a következő bajnoki fordulóban.

Edzői nyilatkozatok: