Ligakupa: nyertünk Dabason

2018. január 12., péntek 19:16 | 1 éve 5 napja 53 perce
A félidőben még hátrányban volt, végül azonban négygólos, 30-26-os győzelmet aratott a Ferencváros férfi kézilabdacsapata Dabason a Ligakupában.
Ligakupa: nyertünk Dabason

Nálunk Marián Zernovic és Rédai Krisztián hiányzott, de a dabasiaknál is több játékos a válogatott elfoglaltság miatt nem kapott szerepet.

Horváth Attila vezetőedző a mérkőzés előtt elárulta, hogy az eredmény alakulásától és a játékosok teljesítményétől függetlenül 15 percenként cserélgetni fogja a sorokat, és csak részfeladatokat kell elvégezniük a játékosoknak.

A dabasiak 3-0-val kezdtek, majd 6-3-ra is vezettek, de a 15. perc végére az addig három gólt szerző Oláh Tamás vezérletével sikerült egyenlítenünk. (6-6)

Sőt, bejött a második sorunk, Pálos Gáborral a bal szélen, aki pillanatok alatt négy gólt lőtt, és fordítani is tudtunk, sőt, kettővel is vezettünk (9-11 és 11-13 is volt ide). Az első félidő hajrája a Dabasé volt, és bár egy időntúli hetessel egyenlíthettünk volna, de Pálos a kapufára dobta, így a szünetben 16-15-re a dabasiak vezettek.

A ferencvárosi kaput a junioroktól felhozott, mindössze 17 éves Kovács Roland védte az első félidőben, és több jó védést is bemutatott.

A második játékrész első perceiben nagyon rohanós volt a játék, ez mindkét oldalon rengeteg hibát eredményezett, mi jöttünk ki belőle jól, hiszen fordítottunk. (17-18) Időközben balszélsőnk, Nagy Máté megsérült, le kellett jönnie a pályáról, és már nem is tudott visszaállni. Az utolsó 15 percre ismét szinte a teljes sort lecserélte Horváth Attila, ekkor már a hazaiaknál volt az előny. (23-22)

A kemény védekezésünknek, a második félidőben a kapuban egy-két bravúrt bemutató Nagy Leventének és az őszinél jóval bátrabb támadójátékunknak is köszönhetően ismét fordítani tudtunk, emberhátrányban is gólt szereztünk, és bő két perccel a vége előtt hárommal vezettünk. (25-28) A hajrában már nem engedtük ki a mérkőzést a kezünkből, és végül négygólos győzelmet arattunk.

Ligakupa, 1. forduló
Dabas-Ferencváros 26-30 (16-15)
Dabas, OBO Aréna

Következő mérkőzésünket jövő kedden 19 órakor hazai pályán a Szigetszentmiklóssal játsszuk.