Más mérkőzés lesz

2017. december 1., péntek 10:04 | 10 hónapja 16 napja 16 órája 22 perce
A tabella negyedik helyén álló Balatonfüredhez látogat a Ferencváros férfi kézilabdacsapata szombaton az NB I-ben.
Más mérkőzés lesz

A bajnokságot nagyon rosszul kezdő, jelenleg sereghajtó együttesünknek szoknia kell még az első osztály ritmusát. Viszont egyre jobban kezd összerázódni a társaság, az elmúlt másfél évben igazolt 15 új játékos mostanra kezd el csapattá formálódni, ez látszik az edzéseken, és az elmúlt mérkőzéseken is. A múlt hétvégén például a hajrában négygólos hátrányból felállva mentettünk pontot az Orosháza ellen (18-18), előtte pedig a jóval esélyesebb Balatonfüredet szorongattuk meg a Magyar Kupában. Igaz, hogy egy spanyolországi EHF-kupa-csata után érkezett Csoknyai István együttese a Népligetbe, de így is nagy meglepetés volt, hogy szinte végig vezettünk, és a vendégek csak az utolsó percben tudtak fordítani, és nyerni 26-25-re.

„Teljesen más lesz ez a mérkőzés, mert akkor egy fáradt Balatonfüreddel játszottunk, egy napjuk volt pihenni és edzeni egyet – kezdte szélsőnk, Bujdosó Bendegúz. - Nagyon sűrű a programjuk, de most pihentebbek lesznek, és biztosan bennük van az, hogy meg szeretnék mutatni hazai pályán, hogy melyik csapat az esélyesebb. De ott van előttünk példaként, hogy a héten a Budakalász döntetlent játszott Szegeden, mi is szeretnék ilyen bravúrpontot vagy pontokat elcsípni Balatonfüreden.”

A fürediek valóban sorra játsszák a meccseiket, az elmúlt két hétben megjárták Spanyolországot, játszottak a Granollers együttesével egy hazai visszavágót (kettős vereséggel kiestek az EHF-kupából), múlt szerdán a már említett kupameccsük volt az Elek Gyula Arénában, most kedden pedig csak nagy csatában tudták legyőzni hazai pályán a Komlót a bajnokságban (25-23).

Ezzel együtt a szombati mérkőzés toronymagas esélyese a Balatonfüred, amely eddigi 11 bajnokijából csak kettőt veszített el és csupán három pontra van az egy mérkőzéssel többet játszott listavezető Szegedtől.

Férfi kézilabda NB I, 12. forduló:
Balatonfüred-Ferencváros
Balatonfüred, Szabadidőközpont, szombat, 18.00
vezeti: Altmár, Horváth

Bujdosó Bendegúz teljes nyilatkozata: