Nem bírtunk a Csurgóval

2017. november 12., vasárnap 16:46 | 1 éve 1 hónapja 6 napja 15 órája 26 perce
Nagyon jó mérkőzést játszott újonc férfi kézilabdacsapatunk a Csurgóval, de 29-27-re kikapott a jóval rutinosabb ellenfelétől az NB I 9. fordulójában.
Nem bírtunk a Csurgóval

A mieink az elmúlt három hétben nem játszottak tétmérkőzést, edzésekkel készültek a Csurgó ellen, míg az ellenfél az elmúlt egy hétben pályára lépett egy bajnokin és egy kupameccsen is. Meg is látszott a találkozó elején, hogy lendületből érkezett a Csurgó, mintha frissebben mozogtak volna a vendégek, a félidő derekára 8-5-re el is mentek. Több könnyű gólt is lőttek, főleg lerohanásból és szélről voltak eredményesek, volt egy hatperces gólcsendünk is, így tíz perccel a szünet előtt már négy volt oda (7-11).

Marián Zernovicnak sem ment a védés ezúttal, viszonylag korán be is jött a helyére Nagy Levente, de egy bravúron kívül ő sem tudott többet hozzátenni a védekezéshez, egyetlen légiósunk vissza is jött a kapuba, eközben az ellenfélnél Bartucz László bravúrt bravúrra halmozott.

A félidő hajrájára sikerült felzárkóznunk, miután beállt a nyáron Csurgóról érkezett Pordán Bálint, aki – főleg Grebenár Gábor passzaiból – három gólt lőtt, így a szünetre 14-12-re vezetett a Csurgó. Az ellenfél jobbszélsőjét, Marko Vasicot nem tudtuk tartani, egymaga nyolc gólt rámolt be az első 30 percben.

A második félidő két gyors csurgói góllal kezdődött, ismét mínusz négyről kellett felzárkóznunk, ez úgy ahogy sikerült is, Pál Gergely hat perc alatt három gólt szerzett, de két gólnál közelebb sokáig nem tudtunk közelebb férkőzni a rutinosabb Csurgóhoz.

Negyed órával a vége előtt Nagy Máté egymás után belőtt két hétméterest, Marián Zernovic is bemutatott több védést, így feljöttünk egy gólra. (23-24) Sőt, egyenlíthettünk is volna, de eladtuk a labdát, a villámgyors Vasic pedig lerohanásból visszaállította a kétgólos különbséget (ekkor már a 13. gólját dobta a szerb szélső).

Innentől folyamatosan hibáztunk döntő szituációkban, hetest és ziccereket hagytunk ki, az NB I-ben pedig ez nem megengedett, egy Csurgó szintű csapat ezt kegyetlenül megbünteti.

Kilenc forduló után egy győzelemmel és nyolc vereséggel állunk az utolsó előtti, kieső helyen.

Férfi kézilabda NB I, 9. forduló:
Ferencváros-Csurgó 27-29 (12-14)
Elek Gyula Aréna
vezette: Andorka, Hucker
gólszerzők: Nagy M. 6, Pordán 5, Benis 4, Pál 3, Marczinkó 3, Pálos 2, Grebenár, Benmiloud, Bali, Rédai, ill. Vasic 15, Uelington 4, Klemen 4, Radjenovic 2, Tóth 1, Gazdag 1, Hadziomerovic 1, Mikita 1

Jövő szombaton, november 18-án a Komló otthonába látogat csapatunk, a 13.30-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A Csurgóról a nyáron a Ferencvárosba igazolt Pordán Bálint nyilatkozata a találkozó után: