Nem sikerült a meglepetés

2018. február 3., szombat 18:49 | 1 éve 14 napja 12 órája 51 perce
A Budakalász hozta a papírformát, és hazai pályán magabiztosan, 39-33-ra nyert a Ferencváros férfi kézilabdacsapata ellen az NB I 16. fordulójában.
Nem sikerült a meglepetés

Horváth Attila vezetőedző előző csapatához, a Budakalászhoz látogattunk. A hazaiak hatalmas lendülettel kezdték a mérkőzést, öt perc után 4-1-re, a hetedik percben pedig már 6-2-re vezettek, vezetőedzőnk azonnal időt is kért. A hazaiak lendületét sikerült megtörni, de ez csak arra volt elég, hogy sokáig nem növelték az előnyüket, a 17. percre azonban kialakult az addigi legnagyobb, ötgólos különbség. (13-8) A mérkőzés ezen szakaszában a Budakalász abszolút élvezte a hazai pálya előnyét, már ami a játékvezetői fújást illeti, a lelátón ugyanis a ferencvárosi szurkolók voltak a hangosabbak.

Tudtuk, hogy az NB I góllövőlistáját vezető Nagy Bencét kell megfogni, ennek ellenére a hazaiak balátlövője 20 perc után már öt gólnál járt. (15-10)

Folyamatosan kaptuk a kiállításokat a félidő hajrájában, de mi jöttünk ki jól belőlük, volt olyan kétperces emberhátrány, amit két góllal nyertünk. Az utolsó percre sikerült három gólra feljönnünk, három másodperccel a dudaszó előtt kaptunk egy buta gólt, így a szünetben négy volt az előny oda. (19-15)

A második játékrészt két gyors góllal kezdtük (19-17), de ekkor jött néhány technikai hiba, ziccereket hagytunk ki, a Budakalász pedig jobb csapat annál, hogy ezt ne használja ki, és pillanatok alatt elment hét góllal. (27-20) Ekkor gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, küzdöttünk, próbáltunk közelebb kerülni, Oláh Tamás ugyan 13 perc alatt négy gólt is berámolt a hazai kapuba, de kapusteljesítményünk nem volt, minden kapuramenő lövésből gól lett a kalásziak részéről, így negyed órával a vége előtt nyolccal vezetett a hazai együttes. (33-25)

A végén sikerült kozmetikázni az eredményen, de összességében kijött az, hogy a Budakalász jobb csapat, és megérdemelten nyert.

Harmadik bajnokinkon most szenvedtük el első vereségünket Horváth Attila irányítása alatt. Következő mérkőzésünket jövő pénteken az Elek Gyula Arénában játsszuk az Eger együttesével. Azzal az Egerrel, amely 27-26-ra kikapott Vácon, így visszacsúsztunk a 13. helyre, egy ponttal a Vác mögé szorulva.

Férfi kézilabda NB I, 15. forduló:
CYEB Budakalász-Ferencváros 39-33 (19-15)
vezette: Nagy, Túróczy
gólszerzőink: Oláh 5, Bali 4, Marczinkó 4, Nagy M. 4, Pálos 3, Andjelic 3, Bujdosó 3, Pordán 2, Benmiloud 2, Kocsi, Bakos, Rédai