Nyert a rutin

2017. augusztus 12., szombat 14:41 | 11 hónapja 4 napja 3 órája 59 perce
A Ferencváros férfi kézilabdacsapata egy utolsó másodperces góllal 27-26-ra kikapott a Balatonfüredtől a Konkoly Kupa bronzmeccsén, így a negyedik helyen végzett
Nyert a rutin

A Balatonfüred a hatodik helyen végzett a legutóbbi bajnokságban, és indulhat az EHF-kupában, emellett a korábbi 170-szeres válogatott játékos, Csoknyai István irányítja a csapatot, amelynek keretében a számos világversenyt megjárt, több mint 200-szoros válogatott Fazekas Nándor is ott van, bár ő csak pénteken játszott, ellenünk nem kapott szerepet.

Ahogy a Cegléd elleni elődöntőre, úgy a fürediek elleni bronzmeccsre is mintegy 200 szurkoló látogatott ki, közéjük dobtak ki játékosaink 10 pólót, amelynek egyik oldalán a tavalyi Magyar Kupa-győztes női, a másikon pedig a másodosztályt hibátlan teljesítménnyel megnyert férfi csapat látható.

Ezúttal is előre le volt osztva, hogy ki mennyit játszik, a szélsők ismét félidőztek (az elsőben Bujdosó és Pálos, a másodikban Benis és Nagy Máté kapott szerepet), a kapusok 15 perceztek, akárcsak a belső sorok, előbb a Grebenár, majd a Bakos, ezután a Mikita féle sor volt a pályán.

Grebenárék nagy küzdelemre kényszerítették a jóval esélyesebb Balatonfüredet
Grebenárék nagy küzdelemre kényszerítették a jóval esélyesebb Balatonfüredet

Sokkal jobban kezdtük a szombati meccset, mint a péntekit, 4-1-re is elhúztunk, és bár a fürediek fordítani tudtak, de a Grebenár irányította sor 9-8-as vezetésnél adta át a stafétát Bakoséknak. Ők rá tudtak még t-enni egy lapáttal, innentől végig két-három gólon tartottuk a vendégeket, a szünetben 16-13 volt ide.

Az első félidőben talán Pordán emelkedett ki, újonc beállónk három gólt lőtt, a többi találaton testvériesen osztoztak játékosaink, Marczinkó, Pálos, Bujdosó, Rédai és Bakos is kettőt-kettőt szerzett.

A második félidőben sokáig volt két gól a két csapat között, de 10 perccel a vége előtt a Balatonfüred kiegyenlített (23-23), majd át is vette a vezetést (24-25). Az utolsó támadásra, 20 másodperccel a vége előtt Adorján Gábor vezetőedző időt kért, lehoztuk a kapust és két beállóval támadtunk, de a szélen kicsúszott Benis kezéből a labda, a fürediek megszerezték és az üres kapuba dobták, így a rutinosabb ellenfél 27-26-ra győzött.

Konkoly Kupa, bronzmérkőzés:
Elek Gyula Aréna, 200 néző
Ferencváros-Balatonfüred 26-27 (16-13)
gólszerzőink
: Pordán 4, Bakos 3, Marczinkó 3, Pálos 2, Grebenár 2, Rédai 2, Bujdosó 2, Mikita 2, Benis 2, Pál, Oláh, Bali, Nagy M.

Döntő:
Cegléd-Budakalász 29-20