Nyertünk, és elkerültünk a kiesőzónából

2017. december 20., szerda 12:46 | 1 éve 28 napja 7 órája 47 perce
A Ferencváros férfi kézilabdacsapata háromgólos félidei hátrány után hatalmasat küzdve idegenben 28-26-ra legyőzte a Vácot, így elkerült a kiesőzónából. Az új edző, Horváth Attila mérlege a kispadon: két mérkőzés, két győzelem.
Nyertünk, és elkerültünk a kiesőzónából

Remekül kezdtük a mérkőzést, 3-0-ra elmentünk, köszönhetően többek között a kapuban kezdő, és több bravúrt is bemutató Nagy Leventének.

A váciak azonban nem estek össze, szépen lassan felébredtek a kezdeti sokkból, és a 12. percre ledolgozták a hátrányukat. (4-4) Pordán Bálint és Rédai Krisztián dupláival ismét sikerült kétgólos előnyre szert tennünk (8-10), a félidő hajrájában azonban jött egy háromperces rövidzárlat a játékunkban, amely alatt egy 5-0-s szériát mutatott a Vác, így háromgólos hátránnyal vonultunk az öltözőbe.

A második játékrész első tíz percében három kétperces kiállítást is kaptunk, míg a váciak egyet sem, ennek ellenére sikerült ledolgozni a három gólt, emberelőnyben is többször betaláltunk, főleg szélsőink, Bujdosó Bendegúz és Nagy Máté szállították a gólokat. (17-18)

A második félidőre beálló Nagy Máté negyedik góljával a 46. percben kettővel is vezettünk (19-21), a váciak pedig ebben a szakaszban nem igazán tudtak mit kezdeni az egyre jobban összeálló védekezésünkkel. Ez azt eredményezte, hogy három perccel a vége előtt már négy volt közte. (22-26)

Pordán Bálint öt góljával az egyik legjobbunk volt
Pordán Bálint öt góljával az egyik legjobbunk volt

Egymás után két kétperces kiállítást kaptunk, és kettős emberhátrányba kerültünk az utolsó két percre, ekkor kettővel vezettünk (24-26). Pálos Gábor azonban kettős emberhátrányban is betalált, amikor pedig visszafutott, akkor hátbadobták a váciak egy labdával, amit szándékos akadályozásnak ítéltek meg a játékvezetők, így az utolsó percben hármas emberhátrányba kerültünk! De óriásit küzdve, hat a négy ellen is gólt tudtunk lőni, így megérdemelten nyertünk 28-26-ra.

Ez azt jelenti, hogy megelőztük a Vácot, és nemcsak a sereghajtó pozícióból kerültünk el, hanem a Veszprémben vereséget szenvedő Orosházát is megelőztük, tehát a(z egyébként bennmaradást jelentő) 12. helyen telelünk.

A Cegléd elleni mérkőzésünkön az egyik balszélső, Pálos Gábor lőtt 10 gólt, most pedig az ugyanezen a poszton játszó Nagy Máté volt a legeredményesebb játékosunk, a rutinos szélső hétszer volt eredményes, az idén még nem dobott egy mérkőzésen ennyi gólt, továbbá a csapat sem zárt még 28 góllal az idén bajnokit.

Új edzőnk, Horváth Attila eddig százszázalékos a Fradi kispadján.

Férfi kézilabda NB I, 15. forduló:
Vác-Ferencváros 26-28 (13-10)
gólszerzők: Holpert 8, Koller 4, Sakic 3, Grbavac 3, Török 3, Davidovic 2, Tyiskov, Baláz, Kecskeméti, ill. Nagy M. 7, Pordán 5, Bujdosó 4, Marczinkó 4, Pálos 2, Pál 2, Bali 2, Rédai 2

A Ferencváros legközelebb a bajnokságban február 3-án, Budakalászon lép pályára. Az idén már nem játszunk mérkőzést, januárban pedig csak Ligakupa-találkozók lesznek.