Pepe volt a legnagyobb pozitívum

2018. szeptember 27., csütörtök 11:35 | 4 hónapja 24 napja 22 perce
Horváth Attila szerint a még serdülő korú Lukács Péter volt a legnagyobb pozitívuma a Ferencváros-Szeged (22-35) férfi kézilabda NB I-es mérkőzésnek.
Pepe volt a legnagyobb pozitívum

A Szeged elleni mérkőzésen is megmutatta az FTC, hogy igyekszik a magyar kézilabdázás érdekeit is szem előtt tartva, minél több lehetőséget biztosítani a magyar játékosoknak. Horváth Attila vezetőedző a második félidőben nagyon bátran nyúlt a fiatalokhoz, több mint negyed órán át úgy játszottunk, hogy három tizenéves magyar játékos volt támadásban a pályán. Az ifi válogatott, 18 éves Merkovszki Pál most debütált a felnőtt NB I-ben, ő már a negyedik fiatal magyar játékos, aki nálunk mutatkozott be az idei szezonban az első osztályban. Az ugyancsak ifi válogatott, 17 éves Holdosi Bence, valamint a szintén 17 éves Kiss Bence is játéklehetőséget kapott már a Ferencvárosban.

Tatabányán debütált az NB I-ben egyik legtehetségesebb kézilabdázónk, Lukács Péter, a 16 éves irányító most a Szeged ellen már a második félidő ötödik percében pályára léphetett, miután mindhárom irányítónk sérült. Pepe nagyon bátran szállt be, gyorsan kiharcolt egy büntetőt és egy kiállítást, majd megszerezte első gólját is az első osztályban, ezután egy újabb bátor betöréssel kiharcolt még egy kiállítást a hatalmas szegedi falban.

Ancsinnak külön köszöni a passzt
Ancsinnak külön köszöni a passzt

„Nagyon köszönöm Horinak a bizalmat és az egész csapatnak azt, hogy folyamatosan biztattak – kezdte Lukács Péter. - Amikor a nyáron az ificsapat edzője, Kiss György felhívott, hogy le kellene mennem a felnőtt csapattal Balatonboglárra edzőtáborba, akkor azt hittem, hogy csak viccel. Senkit nem ismertem, de nagyon nagy szeretettel fogadtak a játékosok, és támogattak, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Igyekeztem az edzéseken mindent megtenni, a Szeged ellen pedig azt gondoltam, hogy ha már nem olyan szoros a meccs, akkor a végén kapok néhány támadásra lehetőséget, de hogy Hori már a második félidő ötödik percében betett, arra álmaimban sem gondoltam. Már az nagy megtiszteltetés volt a számomra, hogy a kispadra leülhetek, az pedig, hogy ennyit játszhattam, hát tényleg nagy boldogsággal tölt el. A gólomnak külön örülök, köszönöm a csapattársaknak, és persze Ancsin Gabinak a passzt, hihetetlen érzés volt gólt lőni.”

A még serdülő korú Lukács Péter a felnőttek mellett az NB I-es ifi csapatnak és az NB II-es felnőtt bajnokságban szereplő együttesnek is az irányítója, így több fronton is helyt kell állnia. Most például a szerdai mérkőzést követően pénteken az ifi csapattal fogadják a Győrt, majd szombaton a felnőtt NB II-ben a TFSE ellen lép pályára, és ha Horváth Attila számít rá, akkor jövő kedden Balatonfüreden a Ligakupában is szerepet kaphat. Mindemellett természetesen iskolába jár.

„Ma például háromig suliban vagyok, ahol egyébként nagyon sokan gratuláltak nekem, a tanáraim is, utána megyek edzésre, este hat óra körül érek haza. Hogy hogyan tovább? A saját bajnokságaimban igyekszem minél jobban szerepelni, és ugyanígy keményen dolgozom tovább, bízva abban, hogy kapok még lehetőséget a felnőtteknél is” – mondta Pepe.

Első NB I-es gólja és mérkőzés utáni nyilatkozata:

Horváth Attila vezetőedző is kitért a mérkőzés utáni nyilatkozatában a fiatal irányító bátor játékára. „Gratulálok a Szegednek. Azt kaptuk tőlük, amit vártunk, azért viszont csalódott vagyok, hogy csak az első húsz percben játszottuk azt, amit megbeszéltünk, utána fejben elfáradtunk. Gyermeteg hibákból kaptuk a könnyű gólokat, gyors volt ez a tempó, amit a Szeged diktált, sokkal hosszabb a padja is, mi pedig nem tudtunk minőségi cserét behozni. Az viszont örömteli, hogy több fiatal magyar játékosnak is lehetőséget adhattunk. Például Pepe amikor beállt, akkor fiatal kora ellenére nagyszerűen irányította a csapatot – ő volt a legnagyobb pozitívuma a mérkőzésnek, előtte a jövő. Nagyon köszönjük a szurkolóknak is, hogy ennyien kijöttek, reméljük, hogy mostantól minden hazai mérkőzésünkre minél többen kilátogatnak, mert nagy szükségünk lesz rájuk a bajnokság most következő fontos szakaszában.”

A keddi Ligakupa-mérkőzést követően legközelebb október 13-án a bajnokságban lépünk pályára, amikor a Mezőkövesdet fogadjuk. Remélhetőleg addigra felépülnek a sérültjeink, és az idén először végre teljes csapattal állhatunk ki egy bajnokira.