Schuchék hatalmas bravúrja

2018. június 9., szombat 22:01 | 7 hónapja 6 napja 11 órája 33 perce
A Schuch Timuzsin vezette magyar férfi kézilabda-válogatott óriásit küzdve 29-24-re nyert Szlovéniában világbajnoki selejtezőn, így ötgólos előnnyel várja a jövő heti visszavágót.
Schuchék hatalmas bravúrja

A két veszprémi (Gasper, Blagotinsek) és egy szegedi (Gaber) játékossal felálló szlovének nagy iramban kezdték a mérkőzést, 3-0-ra, és 6-3-ra is vezettek, miközben a játékvezetők csak úgy szórták a kettő perceket. Negyed óra után már négy kiállításnál jártunk, ekkor, 8-7-es szlovén vezetésnél cserélte be először Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a Ferencváros játékosát, Schuch Timuzsint.

A válogatott csapatkapitányának beállásával stabilabb lett a védekezésünk, nem csoda, hogy a félidőt már végig is védekezte. Timuzsin speciel nem kapott kiállítást, de egyik legeredményesebb játékosunkat, Bánhidi Bencét a 22. percben piros lappal végleg kiállították. A szlovének ismét elmentek három góllal, 12-9-re, de sikerült egyenlítenünk (12-12), a szünetben pedig egy gól volt a hazaiak előnye. (14-13) Az első félidőben nálunk hét, a szlovéneknél négy kiállítás is volt.

A második félidő ugyanúgy folytatódott, hat per elteltével már két kettő percet is kaptunk, ráadásul Sipos Adriánt harmadszor is kiállították, és piros lappal már nem jöhetett vissza. Schuch Timuzsin maradt az egyetlen beállója a magyar csapatnak, így támadásban is a pályán kellett lennie.

A két csapat fej-fej mellett haladt, és a 42. percben vettük át először a vezetést (17-18), majd kettő is volt az előnyünk. (20-22) Ahelyett azonban, hogy a sok kiállítás miatt elfáradtunk volna, hatalmasat küzdve egyre jobban elléptünk a hazaiaktól, hat góllal is vezettünk (23-29), végül pedig öt góllal, 29-24-re nyertünk. Schuch szinte végigjátszotta a második félidőt és Nagy Lászlóval karöltve tökéletesen irányította a védelmet, támadásban pedig kiállítást és hétméterest is kiharcolt.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány: „A játékosok ma 60 percet harcoltak. Egy nagyon nehéz mérkőzés volt ez, hiszen két piros lapot is kaptunk, de Schuch Timuzsin remekül oldotta meg a beálló pozíciót is, és a kapusban is jól védett Székely. Jól védekeztünk, és 29 gólt lőttünk Koperben, ami nagy dolog. De még csak az első félidőn vagyunk túl.”

A visszavágót jövő héten rendezik Veszprémben. A párharc győztese kijut a világbajnokságra.

Egy másik szombati vb-selejtezőn Horvátország otthon 32-19-re verte Montenegrót, amelyben a Ferencváros játékosa, Bozo Andjelic egy gólig jutott.

(Fotó: MKSZ)