Schuchék sima sikere

2018. október 24., szerda 21:24 | 2 hónapja 22 napja 15 órája 47 perce
A Schuch Timuzsinnal és Ancsin Gáborral felálló magyar férfi kézilabda-válogatott nyolcgólos győzelmet aratott a Szlovákia elleni Eb-selejtezőn, amelyen Marián Zernovic is pályára lépett az ellenfélnél az érdi arénában.
Schuchék sima sikere

Első mérkőzését játszotta a magyar férfi kézilabda-válogatott az Eb-selejtezősorozatban Szlovákia ellen. Csoknyai István szövetségi kapitány bemutatkozásán három ferencvárosi játékos is szerepet kapott, Ancsin Gábor és Schuch Timuzsin kaptak meghívót az új kapitánytól, valamint a szlovák oldalon Marián Zernovic is védte a kaput.

Ancsin a kezdősorban lépett pályára, Schuch pedig a kezdősorból Lékait váltotta védekezésben. A válogatott kiválóan kezdte a találkozót, Ancsin is betalált a nyolcadik percben. Ezt követően kicsit megtorpantak a fiúk, de Schuch is gólt szerzett saját labdaszerzése után. A félidő előtt ismételten beindultak a magyarok, a szünetre már 16-9-es előnnyel vonulhattunk.

A második játékrészben Csoknyai tanítványai magabiztos teljesítményt nyújtottak, az előny folyamatosan hét gól felett volt. Ancsin Gábor a második félidőben egy bődületesen nagy kapufával kezdett, de utána kétszer betalált, így végül három góllal vette ki a részét a 30-22-es sikerből. Válogatottunk így sikerrel nyitotta az Eb-selejtezősorozatot, valamint Csoknyai István is győzelemmel debütált második kapitányi érájában.

A magyar válogatott legközelebb Olaszországban lép pályára.

Eb-selejtező, 7.csoport, 1. forduló:
Magyarország-Szlovákia 30-22 (16-9)
Gólszerzőink:
Bánhidi 6, Bóka 5, Lékai 4, Balogh Zs. 4, Ancsin 3, Hornyák 3, Bodó 3, Schuch, Juhász

A mérkőzésről készült galériánk Instagramunkon is megtekinthető: