Schuchék vb-résztvevők

2018. június 13., szerda 19:48 | 8 hónapja 2 napja 15 órája 31 perce
Schuch Timuzsinnal a soraiban kijutott a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságra, miután az idegenbeli ötgólos győzelmet követően a selejtező veszprémi visszavágóján csupán négy góllal, 26-22-re kapott ki Szlovéniától.
Schuchék vb-résztvevők

Sokkal jobban kezdtük a mérkőzést, mint a koperit, az első perctől kezdve vezettünk, és a 15. percben már három volt az előnyünk. (7-4) A kapuban ismét jól védett Székely, működött a védekezésünk és Bánhidi vezérletével támadásban is remekül játszottunk.

Még nyolc perccel a félidő vége előtt is 11-8-ra vezettünk, ekkor már a pályán volt a Ferencvárosba igazolt Schuch Timuzsin, a válogatott csapatkapitánya. A félidő hajrájában azonban támadásban csak Lékai villanásainak tapsolhattunk, és néhány másodperccel a vége előtt a szlovének kiegyenlítettek. A 12-12-es döntetlen azt jelentette, hogy a védekezésünk rendben volt az első játékrészben, és továbbra is tartottuk a Szlovéniában megszerzett ötgólos előnyünket.

A második félidő elején a remekül védő Székely tartotta a lelket a csapatban, de az öltözőből nagy lendülettel kijövő szlovének a 34. percben - először a mérkőzésen - így is megszerezték a vezetést. (12-13)

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány beküldte a pályára Balogh Zsoltot, a szegediek jobbátlövője értékesítette a megítélt büntetőket, felgyorsította a játékot, ezzel és Lékai góljaival sikerült is fordítanunk. (16-14) A szlovének próbáltak még eggyel nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni, sikerült nekik, és tíz perccel a vége előtt elmentek kettővel. (18-20) Ekkor összesítésben még mindig három volt az előnyünk, de azért félő volt, hogy vérszemet kapnak a vendégek.

Akárcsak az első félidőben, a másodikban is az utolsó tíz percre jött fel védekezésben az első mérkőzés egyik hőse, Schuch Timuzsin.

Három perccel a vége előtt háromra növelte az előnyét a szlovén csapat, de az idegenben lőtt kevesebb gól miatt még három gólt kellett volna szerezniük a vendégeknek. A vége nagyon izgalmas lett, és az utolsó percben már néggyel vezetett a vb-bronzérmes Szlovénia, de ennyi is maradt a két csapat között, így a 26-22-es vereséggel is a magyar válogatott jutott ki a világbajnokságra!

Vb-selejtező, visszavágó:
Magyarország-Szlovénia 22-26 (12-12)
Továbbjutott: Magyarország, 51-50-es összesítéssel