Sok hiba, papírforma vereség

2017. november 18., szombat 13:19 | 10 hónapja 29 napja 13 órája 20 perce
A Ferencváros kézilabdacsapata védekezésben és támadásban nagyon sokat hibázva sima, 28-22-es vereséget szenvedett Komlón az NB I 10. fordulójában.
Sok hiba, papírforma vereség

A 10 pontos Komló a hatodik helyről várta a mérkőzést úgy, hogy az öt hazai mérkőzéséből hármat megnyert, míg mi az utolsó előtti, 13. helyen álltunk a tabellán kettő ponttal. A különleges komlói közönség igazolta hírét, és a tévé által is élőben közvetített mérkőzésre egy élőképpel készült.

„Egyébként Komlón szinte mindenki fradista, a tábor 80 százaléka legalábbis biztosan” – mondta egy hazai szurkoló, majd megmutatta az FTC-címeres medálját a nyakában.

Jól kezdtünk, 1-0-ra és 2-1-re is vezettünk, utána azonban a Komló fordított, és hol egy, hol két góllal mindig ott volt az előny. Amelyik lövés eltalálta a kaput, az bement, Marián Zernovicot le is hozta Adorján Gábor a 10. percben, a helyére beállt Tuba Kovács Ervin egy büntető kivédésével mutatkozott be. Támadásban azonban ismét sokat hibáztunk, ziccereket lőttünk fölé vagy a kapusba, kicsúszott a kezünkből a labda, lépéshibát vétettünk, a Komló pedig sokkal jobb csapat annál, hogy ezeket a hibákat ne büntesse meg: a félidő felénél már négy volt a hazaiak előnye. (9-5)

A komlói szurkolók igazolták hírüket
A komlói szurkolók igazolták hírüket

A jobb oldalunk, Benis Bence és Marczinkó Máté próbálta tartani a lelket a csapatban a góljaival, de mindig jött egy bosszantó hiba, amikor közelebb férkőzhettünk volna, így nem is lehetett más a szünetben, mint egy háromgólos hátrány. (13-10)

A második játékrészt két villámgyors góllal kezdte a Komló, pillanatok alatt öt lett közte. Bejött a fiatal, B válogatott Rédai Krisztián, két átlövésgóllal debütált, de a hibák ugyanúgy jöttek, ahogy az első félidőben a mi oldalunkon. Négy volt a legkevesebb, amire le tudtuk dolgozni a hátrányt, és Nagy Máté hiába értékesítette sorra a heteseket, hiába próbáltunk meg nyitott védekezésre váltani, a Komló egyre magabiztosabb lett, már nyolccal is vezetett (27-19), és végig kézben tartva a mérkőzést megérdemelten győzött.

Férfi kézilabda NB I, 10. forduló:
Sport36-Komló - Ferencváros 28-22 (13-10)
Komló, 900 néző
v: Bacsi, Bóna
gólszerzők: Jerkovic 7, Markovic 5, Gebhardt 4, Pribanic 3, Sunajko 3, Obradovic 3, Laufer 3, ill. Marczinkó 5, Nagy M. 4, Benis 2, Pálos 2, Bujdosó 2, Rédai 2, Grebenár, Oláh, Benmiloud, Pál, Pordán

Férfi kézilabdacsapatunk legközelebb szerdán játszik, amikor a Magyar Kupában a Balatonfüredet fogadja (Elek Gyula Aréna, 18.00), bajnokin pedig - a bennmaradás szempontjából rendkívül fontos mérkőzésen - jövő szombaton lép pályára az Orosháza ellen (Elek Gyula Aréna, 17.00).