Szívvel és lélekkel győztünk

2017. december 20., szerda 22:40 | 9 hónapja 27 napja 20 órája 32 perce
A Ferencváros frissen kinevezett, azóta két mérkőzés óta százszázalékos vezetőedzője, Horváth Attila szerint az volt a kulcs a Vác elleni férfi kézilabda bajnokin, hogy kitörölte a régi berögződéseket a játékosok fejéből.
Szívvel és lélekkel győztünk

„Az ország legnagyobb klubjánál nem érezhetem magam rosszul, és ez a két mérkőzés is bebizonyította azt, hogy jó helyen vagyok – kezdte a Fradi kispadján két győzelemmel rajtoló Horváth Attila arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy hogyan érzi magát a Ferencvárosnál. – Gratulálok a csapatomnak, nagyon nagy szívvel és lélekkel küzdöttek, ezzel szereztük meg ezt az értékes két pontot. Nem sok időnk volt készülni a Vácra, mert szombaton játszottunk, úgyhogy inkább magunkkal foglalkoztunk, hogy precízen csináljuk, amit csinálunk. Próbáltam elérni, hogy a játékosaim rám figyeljenek, és a régi berögzült dolgokat ki szerettem volna törölni a fejükből. Ez a második félidőben sikerült is, maximálisan végre is hajtották, amit kértem tőlük, ez vezetett a sikerre. Nagyon köszönjük szurkolóinknak, hogy egy hétköznap este is elkísértek bennünket Vácra, sokat számított a jelenlétük.”

„Ilyen kemény mérkőzése számítottunk, várható volt a sok test a test elleni játék – kezdte a remekül védő kapusunk, Nagy Levente. – Az első félidőben sok gól nem esett, a másodikban tempót kellett váltanunk, a védekezésünk is összeállt, ezáltal könnyű gólokat tudtunk szerezni, és még a végén a hármas emberhátrányt is sikerült átvészelnünk, de a csapat erejét jelzi az is, hogy kétszer is kettős emberhátrányban lőttünk gólt a hajrában.”

Gúnya Péter, a váciak vezetőedzője röviden értékelt: „Érdekes mérkőzés volt, de minden szinten erősebb volt ma a Ferencváros.”

A Ferencváros szerda este idegenben 28-26-ra nyert Vácon, így elmozdult a tabella utolsó helyéről, sőt, megelőzte a Vác mellett az Orosházát is, ezzel elkerült a téli bajnoki szünet előtt a kiesőzónából.

A győzelem pillanatai: