Tartalékosan is győzelem

2018. október 24., szerda 18:57 | 2 hónapja 22 napja 19 órája 16 perce
Az egyaránt hét-hét gólig jutó Pálos Gábor és Bujdosó Bendegúz vezérletével, tartalékosan is magabiztosan, 31-26-ra nyert a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a vendég Vác ellen a Ligakupa D csoportjának harmadik fordulójában.
Tartalékosan is győzelem

A különböző felnőtt és korosztályos válogatottaknál szereplő játékosaink miatt az első keretből csupán hat kézilabdázónkra számíthatott Horváth Attila vezetőedző. Velük is kezdtünk támadásban a tavaly még az első osztályban szerepelt Vác ellen, amelyben két korábbi Fradi-játékos, Kocsi András és Pál Gergely is helyet kapott.

Az első perctől kezdve nagy tempót diktáltunk, amely túl gyorsnak bizonyult a Vácnak, 8-4-re elhúztunk. Pálos Gabó és Kovacsics Petya sorra lövöldözte a gólokat, volt, hogy beállónk, Pordán Bálint irányított, a kapuban pedig a 16 éves Dombrádi Olivér több bravúrt is bemutatott, büntetőt is védett. Az első félidő hajrája a vendégeké volt, feljöttek két gólra, így 13-11-es Fradi-vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második játékrészt a Vác kezdte jobban, ki is egyenlített (14-14). Ezután azonban ismét sebességet váltottunk, jó védekezés után gyors gólokat szereztünk, és hiába kért időt Skaliczki László, Bujdosó Bendi zsinórban lőtt négy góljának is köszönhetően mindjárt öt lett közte. (20-15)

A továbbiakban már a fiatalok kaptak szerepet, és remekül tartották az eredményt, több szép gólt is lőttünk a hajrában, és megérdemelten nyertünk 31-26-ra.

A Ligakupában két győzelemmel és egy vereséggel állunk, a sorozatban legközelebb csak januárban lépünk pályára. Következő mérkőzésünket a bajnokságban játsszuk, jövő szombaton, 18 órakor az NB I eddigi idei meglepetéscsapatát, a Gyöngyöst fogadjuk.

Férfi kézilabda Ligakupa, D csoport, 3. forduló:
Ferencváros-Vác 31-26 (13-11)
Gólszerzők: Pálos 7, Bujdosó 7, Kovacsics 6, Oláh 6, Debreczeni 2, Prainer, Csordás, Dósa

Horváth Attila értékelése az Instagramunkon hallható: