Timu: Tokió az álmunk - sorsoltak a vébére

2018. június 25., hétfő 13:30 | 7 hónapja 21 napja 20 órája 55 perce
Kisorsolták a jövő évi férfi kézilabda-világbajnokság csoportjait, a magyar válogatott a D-jelű csoportba, a skandináv ágra került.
Timu: Tokió az álmunk - sorsoltak a vébére

A két ferencvárosi játékost, Schuch Timuzsint és Ancsin Gábort a soraiban tudó magyar csapat Svédországot, Katart, Argentínát, Egyiptomot és Angolát kapta ellenfélül a német-dán közös rendezésű vébén, amelyet január 10. és 27.között rendeznek. A névsorból kiderül, hogy a mieink egyetlen európai együttessel csapnak össze, amely ráadásul szövetségi kapitányunk, Ljubomir Vranjes hazájának a válogatottja.

Csoportunk mérkőzéseit Koppenhágában rendezik, és az első három helyezett jut a két középdöntőbe. Ha továbbjutunk, akkor a C-csoport első három helyezettjével játszunk, ugyancsak Dániában, Herningben.

A világbajnokság győztese automatikusan kijut az olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig 2020 márciusában olimpiai selejtezőtornán vesznek részt, de még a vb-nyolcadik hely is selejtezős tornát érhet, ha az Európa-bajnokságot az első hét vb-helyezett egyike nyeri.

"Az, hogy csak egy európai csapattal játszunk, még nem tudom, hogy előny vagy hátrány-e, mert az Európán kívüli válogatottak szoktak újdonságot hozni - kezdte Schuch Timuzsin, a válogatott csapatkapitánya. - A katariak például egész évben együtt készülnek, jó csapatuk van, nem szabad őket se lenézni. Egy fokkal erősebbnek tűnik a másik ág, de a pillanatnyi forma dönt majd. A vb-selejtezőre sokat tudtunk együtt készülni, keményen edzettünk, meg is lett az eredménye, ugyanígy kell készülnünk a vb előtt is. Minden világversenyen van egy csapat, amely meglepetést tud okozni, szeretnénk most mi az a csapat lenni."

A vb-csoportok:
A-csoport (Berlin): Franciaország, Oroszország, Németország, Szerbia, Brazília, (Dél-)Korea
B-csoport (München): Spanyolország, Horvátország, Macedónia, Izland, Bahrein, Japán
C-csoport (Herning): Dánia, Norvégia, Ausztria, Tunézia, Chile, Szaúd-Arábia
D-csoport (Koppenhága): Svédország, MAGYARORSZÁG, Katar, Argentína, Egyiptom, Angola