Továbbjutottunk a kupában

2017. október 18., szerda 21:00 | 1 éve 25 napja 8 órája 17 perce
Nehezen indult be a gépezet, a második félidőben még vezetett is a házigazda Balassagyarmat, de végül magabiztosan, 30-22-re nyert a Ferencváros férfi kézilabdacsapata a Magyar Kupa második fordulójában a másodosztályú együttes otthonában.
Továbbjutottunk a kupában

Tavaly Balassagyarmaton játszotta utolsó mérkőzését a Ferencváros az NB I/B utolsó fordulójában, és az itt aratott győzelemnek (is) köszönhetően százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a másodosztály Keleti csoportját.

Szép emlékekkel tért tehát most vissza csapatunk az NB I/B-ben az idén egy győzelemmel és három vereséggel rajtoló gyarmatiakhoz, akik ellenünk viszont remekül kezdték a kupameccset. Gyorsan elhúztak 2-0-ra, de fordítani tudtunk 3-2-re. Innentől végig fej-fej mellett haladt a két együttes, a gyarmatiak nagyon lelkesek voltak, a mieink pedig sokat hibáztak, messze nem abban a ritmusban játszottak, mint a Veszprém és a Szeged ellen.

Pedig visszatért arcüreggyulladása után Grebenár Gábor, de nem mentek be a lövései, láthatóan vissza kell még nyernie erejét az antibiotikum-kúra után. Bár a vezetést nem tudta átvenni az első félidőben a Balassagyarmat, de rendre kiegyenlített.

Sokat hibáztunk, a kapuban jól védő Nagy Levente, valamint az elől a helyzeteit jól értékesítő két szélső, Bujdosó Bendegúz és Pálos Gábor, valamint a csereként 4/3-mal beálló Rédai Krisztián vezette a csapatot. A szünetben egy gól, 15-14 volt ide.

A 41. percben megtörtént az, ami az első félidőben nem, a gyarmatiak átvették a vezetést, 18-17 volt oda, ám ekkor zsinórban lőttünk öt gólt (ebből hármat csapatkapitányunk, az időközben beállt Pál Gergely), és 22-18-ra elhúztunk. Ez megtörte a gyarmatiakat, akik küzdöttek becsülettel, de nem tudtak közelebb férkőzni.

A hajrában könnyedén lőttük már a gólokat, például a sérüléséből visszatért, második játékrészre beállt Nagy Máté négyszer talált be egy félidő alatt.

Nehezen indult, de végül könnyű győzelem lett a balassagyarmati kirándulásunkból, és várhatjuk a jövő keddi sorsolást, valamint a vasárnapi, Tatabánya elleni bajnokit.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs. Szenvedtünk is az első félidőben, és amiért jöttünk, hogy ráhangolódjunk a Tatabánya elleni mérkőzésre, az kevésbé sikerült” – értékelt Adorján Gábor vezetőedző.

Magyar Kupa, 2. forduló:
Balassagyarmat (NB I/B)-Ferencváros 22-30 (14-15)
legjobb gólszerzőink:
Pál 5, Nagy M. 4, Rédai 4

Az elsőosztályú csapatok közül kiesett a Gyöngyös, amely 30-28-ra kapott ki az NB I/B-s Balmazújváros otthonában.